Остават броени дни до финала на проучването за студенти и

...
Остават броени дни до финала на проучването за студенти и
Коментари Харесай

Броени дни до финала на европейското проучване Първи стъпки на пазара на труда

Остават броени дни до финала на изследването за студенти и приключили студенти „ Първи стъпки на пазара на труда “. То се организира от консултантската компания Делойт, с европейски обсег и е фокусирано върху това по какъв начин студентите и неотдавна приключилите университети и професионални учебни заведения възприемат пазара на труда. Проучването обгръща 19 страни: България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Косово, Латвия, Литва, Молдова, Черна гора, Полша, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения. То има за цел да отличи бъдещите бизнес водачи в района на Централна и Източна Европа - амбициозните и работливи младежи, които към този момент се потвърждават в най-хубавите европейски университети и професионални учебни заведения и се подреждат в челните редици на своето потомство. Данните, събрани по време на предходните издания на изследването, демонстрират, че студентите с високи достижения основават сполучлива кариера по-късно, постоянно на висши мениджърски длъжности.

Въпросите обгръщат голям брой области, свързани с техните кариерни упования, а отговорите постоянно са завладяващи и напълно непредвидени. Те дават визия за това дали студентите възприемат образованието си позитивно и в сходство с условията на пазара и до каква степен усъвършенстват имиджа на университетите - както пред учащите, по този начин и пред техните бъдещи работодатели. Отговорите на въпросите биха могли да послужат и като тенденция за университетите при преразглеждане на образователните проекти, с цел да бъдат те в крайник с желанията на техните студенти и условията на трудовия пазар. Проучването единствено по себе си слага и дава отговор на наболели въпроси, свързани с бъдещето на работната среда.

„ Нарастващата стойност, която младежите придават на работата, значи, че те желаят да бъдат част от нещо в действителност значимо, да работят за организация, в която трудът им е оценен, мнението им е от голяма важност, могат да реализират резултати и да се развиват професионално. ", разяснява Силвия Пенева, ръководещ сътрудник на Делойт България.

" С провеждането на това изследване целим да разберем какво още е значимо за студентите и преди малко приключилите университет младежи, които излизат на пазара на труда. Важно е също да знаем по какъв начин те възприемат образованието си, с цел да можем дружно – в партньорство с университетите, да предприемем следващи дейности, тъй че техните умения и познания да дават отговор на потребностите на работодателите. “, добавя тя

Обобщаващият отчет с резултатите е плануван за издание напролет на 2021 година Той ще заключи полезностите и настройките на респондентите и отношението им към понятията „ кариера “ и „ работа “, както и тяхното усещане за университета, който посещават.

Въпросникът за присъединяване в изследването е

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР