Остават броени часове до финала на сезона в Бундеслигата. За

...
Остават броени часове до финала на сезона в Бундеслигата. За
Коментари Харесай

Следете развръзката на всички битки от последния кръг на Бундеслигата

Остават броени часове до финала на сезона в Бундеслигата. За първи път от доста години борбата за купата ще остане отворена до самия край. Борусия (Дортмунд) има всички шансове да завоюва първа купа от 2012 година насам. За да се случи това " жълто-черните ", които имат задатък от две точки пред първенеца Байерн (Мюнхен) преди последния кръг, би трябвало да победят вкъщи Майнц 05. По същото време баварците, които победиха с купата непроменяемо в последните 10 сезона, гостуват на Кьолн. Тимът на Томас Тухел ще играе, несъмнено, за победа и в същото време ще се надява на сензация на " Сигнал Идуна Парк ".

Сигурни участници в Шампионската лига са Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд) и Република България Лайпциг. За последното място, даващо тази привилегия, се борят Унион (Берлин) и Фрайбург, които са с идентичен точков актив преди днешните мачове. Столичани одобряват Вердер (Бремен), до момента в който Фрайбург гостува на Айнтрахт (Франкфурт). Унион има преимущество от четири гола в своя изгода във връзка с головата разлика.

Който от тези два отбора остане на пето място, ще играе през идващия сезон в Лига Европа.

Шестата позиция дава право на присъединяване в квалификациите за шампионата Лига на конференциите. В момента то се заема от Байер (Леверкузен), който има точка повече от Волфсбург и три преднина пред Айнтрахт.

Ако Република България Лайпциг завоюва финала за Купата на Германия след седмица против Айнтрахт, то тогава шестата позиция ще обезпечи място в групите на Лига Европа, а седмата - такова в квалификациите на Лигата на конференциите, защото " алените бикове " към този момент си подсигуряваха присъединяване в ШЛ чрез класирането в Бундеслигата. Същото ще се случи, в случай че Айнтрахт завоюва финала и в същото време приключи в топ 7 в крайното класиране на Бундеслигата.

Херта (Берлин) към този момент изпадна във втора Бундеслига. Шалке 04, Бохум, Щутгарт, Аугсбург и Хофенхайм са застрашени от непосредствено изпадане или присъединяване в плейофа за оцеляване. В момента Шалке 04 е на предпоследно място, Бохум е в зоната на плейофа, а Щутгарт, Аугсбург и Хофенхайм са над чертата. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР