Остават 6 дни до поредните предсрочни парламентарни избори. На 2

...
Остават 6 дни до поредните предсрочни парламентарни избори. На 2
Коментари Харесай

Какви са програмите на основните партии?

Остават 6 дни до следващите предварителни парламентарни избори. На 2 април ще избираме народните представители за 49-ия парламент.

Вижте какви са главните акценти от стратегиите на политическите обединения, които сигурно ще влязат в идващото Народно заседание:

„ “ – „ “

Водещите тематики за ПП-ДБ се концентрират върху приходите – оферират минимални заплати от 910 лева от началото на идната година. Коалицията ще работи за това пенсиите да порастват по-бързо от инфлацията. Като мярка против инфлацията ПП-ДБ оферират повече локални храни на български цени. Приоритет №1 за обединението е районите в България да бъдат на една скорост.

ГЕРБ-СДС

ГЕРБ- дават обещание междинната работна заплата да стане 3000 лева, а междинната пенсия – 1200 лева, в случай че ръководят цялостен мандат. Техният проект за преодоляване на инфлацията включва обезщетения за бизнеса и опазване на налозите в сегашните им размери. Оздравяването и отбраната на финансите са приоритет №1 за обединението.

ДПС

Основните тематики за ДПС минават през повишаване на заплатите и постигане на междинните за Европейски Съюз. По отношение на пенсиите желаят възобновяване на правилото принос – права.
Срещу високата инфлация от Движението оферират вложения в произвеждане и селското стопанство. Водещ приоритет за партията е прекъсване на обедняването.

„ “

Как наподобяват проектите на ? Партията планува заплатите и пенсиите да нарастват с темпа на инфлацията, а инфлацията съгласно тях може да бъде овладяна с унищожаване на глобите против Русия. Приоритет номер 1 за " " е запазването на лв. и енергийната самостоятелност на страната.

Българска социалистическа партия

БСП предлагат минималните приходи да се трансформират още от средата на тази година. Според тях минималната заплата би трябвало да стане 950 лв. от 1 юли, а пенсиите да се преизчислят с нов средноосигурителен приход. Битката с инфлацията съгласно социалистите ще се реши с таван на цените. Основен приоритет за партията: мир, приходи, семейство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР