Остават 5, 4, 3, 2, 1 дни до крайния срок

...
Остават 5, 4, 3, 2, 1 дни до крайния срок
Коментари Харесай

Голямата смяна на доставчиците на ток за фирмите се отлага

" Остават 5, 4, 3, 2, 1 дни до крайния период за промяната на доставчика на ток за бизнес потребителите... " Горе долу по този начин звучеше при започване на септември реклама на търговец на електрическа енергия, приканващ компаниите да се трансферират при него, откакто получиха законова опция от 1 октомври т.г. да мигрират от контролирания към свободния пазар на ток.

По-голямата част от компаниите, които са длъжни да изоставен държавно определяните цени на тока от тази дата, ще останат при досегашния си снабдител от контролирания пазар, сочи допитване на Mediapool измежду електроснабдителните сдружения и търговците на ток. Това обаче е временен интервал, позволен най-късно до края на юни 2021 година След тази дата небитовите консуматори би трябвало да си изберат търговец от свободния пазар.

Приемът на заявките от компаниите, които желаят да се реалокират от 1 октомври, завърши на 10 септември. Обобщени данни за количеството клиенти, които са решили да сменят доставчика си от контролирания пазар и вероятно кои търговци са привлекли най-вече нови консуматори, обаче към момента няма. Причината е, че процедурата продължава. Подаваните и обработвани в този момент документи ще станат контракти от 1 ноември 2020 година, само че процесът със промяната може да продължи до края на юни 2021 година

Оставането на компаниите при досегашните им снабдители, на сякаш разнообразни от контролираните им цени, само че в действителност същите и даже по-ниски, и по типови контракти беше позволено в закона, с цел да не стане по този начин, че по-неориентираните да се окажат най-после при снабдител последна инстанция. Такива са трите електроснабдителни сдружения ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-Про " и цените им са доста по-високи от тези на контролирания и на свободния пазар.

Тромави процедури и сравняване на предложения до обратен тласък
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР