Остават 13 дни до парламентарните избори, а партиите навлизат в

...
Остават 13 дни до парламентарните избори, а партиите навлизат в
Коментари Харесай

Мария Пиргова: Твърденията за манипулация на софтуера на машините за гласуване, не са доказани

Остават 13 дни до парламентарните избори, а партиите навлизат в кулминационната точка на своите акции. Да чакаме ли изненади - това разясниха в студиото на БТВ „ Тази заран " политологът доцент Мария Пиргова и режисьорът Евгений Михайлов.

Относно генералната подготовка за вота, кметските избори в Благоевград, Пиргова ги разказа като спокойни, почтени и с ниска изборна интензивност. На локални избори изборната интензивност нормално е към 30%, тъй че тези 27% за Благоевград не са изключение или нещо ненормално, добави тя.

Според Михайлов ниската изборна интензивност е била поради боязън. Толкова боязън се нагнетява към този момент два месеца, че и аз се опасявам да приказвам. Вероятно след изборите на 11 юли, в случай че няма парламент, изборната интензивност ще бъде още по-ниска. Нагнетява се напрежение, няма информация за машините, посочи той.

Пиргова съобщи, че изказванията за операция на софтуера не са потвърдени. Естествено е ГЕРБ да се пазят по всевъзможен метод. Машинното гласоподаване беше признато от тях, само че те нищо не направиха за машините. Аз считам, че интервенция в тези машини не може да има. Не чакам операции, само че би трябвало доста сериозна борба против купения избор ".

Режисьорът съобщи, че го смущава политиката на служебния кабинет. Аз съм пенсионер, дадоха обещание ми, че с 5% ще бъдат вдигнати пенсиите от юли, единствено че никой не споделя, че това нещо е заложено в бюджета още от предходната година. Целият екип на президента Радев е от някогашни сътрудници на Държавна сигурност. Бойко Рашков, който е следовател на комунистическите служби и два пъти ме е разпитвал през 1990 година и ме е карал да подписвам подправени показания, в този момент е вицепремиер на демократична България ", съобщи Михайлов.

Политологът разяснява, че служебното държавно управление няма време за сериозна проверка на предходната власт: Те идват след 10-годишната тирания и авторитаризъм, тъй че това служебно държавно управление има да се оправи със ужасно доста задания във всяка област - би трябвало да покаже картината в страната и да направи избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР