Оставането на Андреа Довициозо в заводския отбор на Ducati в

...
Оставането на Андреа Довициозо в заводския отбор на Ducati в
Коментари Харесай

Довициозо на 99% остава в Ducati

Оставането на Андреа Довициозо в заводския тим на Ducati в MotoGP е съвсем несъмнено, на това мнение е мениджърът на италианеца, Симоне Батисела.

В последните седмици договарянията сред Довициозо и Ducati бяха в застой, защото от тима предлагаха по-ниска от сегашната заплата на вице първенеца в MotoGP за последните три години. В същото време от Ducati оповестиха, че Джак Милър ще премине в заводския отбор на италианците, където ще размени Данило Петручи, който ще премине в лагера на КТМ.

„ За мене, новата договорка е на 99% подготвена. Първо предпочетохме да предоговорим изискванията за 2020 поради пандемията от ковид. Изглеждаше вярното решение, с цел да се избегне спомагателното напрежение при диалозите за 2021 година. След серия от полемики, от това, което разбирам Ducati са съгласни с нашите условия, само че нищо не беше подписано. Имаше изгледи за ново предложение от тяхна страна, само че това е нещо от предишния месец, още преди да приказваме за 2020 година “, разяснява Батисела пред Gazzetta dello Sport.

Спортният шеф на Ducati, Паоло Чиабати, съобщи пред Sky Italia, че от тима избират да изчакат първите няколко кръга от сезон 2020 преди да подпишат с Довициозо. Ако италианецът фактически преподпише с Ducati, то възможното завръщане на Хорхе Лоренцо в Болоня няма да бъде допустимо.

Сезон 2020 в MotoGP започва на 19 юли с Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР