Оставаме в готовност за протест. Исканията на работодателите за цената

...
Оставаме в готовност за протест. Исканията на работодателите за цената
Коментари Харесай

Работодатели: Оставаме в протестна готовност

" Оставаме в подготвеност за митинг . Исканията на работодателите за цената на електрическата енергия и природния газ ги считаме за изпълнени. Затова един огромен митинг за цена на газ и ел. сила не би бил състоятелен ". Това сподели Васил Велев , ръководител на АИКБ, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали ще се състои националният митинг на 18 май против високите цени на горивата.

" Относно митингът на 18 май има още една браншова среща на следващия ден. Много е значимо разговорът сред синдикати, работодатели и държавно управление да се води с национално представителните организации на бизнеса и служащите. Ще пресечем всевъзможни опити да бъдат подменяни националните организации със инцидентни хора, които съставляват себе си. Няма да приемем всяка рецензия към кабинета да се изяснява с Кремъл ", съобщи Велев.

" Тристранният разговор има шансове да се възвърне в европейски стандарт , който България беше постигнала ", сподели още той.

" Този митинг беше провокиран от няколкомесечните старания да реализираме разговор с държавното управление и дружно с държавните институции да намерим трайно и стабилно решение за усмиряване цените на електрическата сила и природния газ ", добави ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев .

" Днес имахме градивен разговор с представителите на държавното управление и бяха анонсиране оферти за обезщетения през месец май. Категорично настояваме да има механизъм за подписване на дълготрайни контракти на налични цени ", акцентира Митрев.

Министър-председателят Кирил Петков, заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов се срещнаха с представители на работодателските организации и синдикатите в Министерския съвет. На нея се разискаха схемата за компенсации за месец май, както и законодателни оферти, свързани със Закона за енергетиката, оповестиха от Министерски съвет.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР