Оставаме на улицата, заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството

...
Оставаме на улицата, заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството
Коментари Харесай

Украинци в Слънчев бряг протестират и днес, някои от тях са се заключили в хотелските стаи

" Оставаме на улицата ", обявиха обезверени украински жители и приканиха държавното управление да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите

Стотици украински жители и хотелиери стачкуват за втори следващ ден в центъра на Слънчев бряг. Много от стачкуващите са с куфари и споделят, че хотелиерите към този момент им желаят пари за престоя в базите, съобщава БНР.

Вчера стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на митинг довечера в курортния комплекси с настояването българското държавно управление да удължи програмата за подкрепяне на хотелиерите, която завършва в края на октомври.

Правителството взе решение за преместването на украинските бежанци от хотелите в държавни и общински бази. Тъй като сега част от хотелите към този момент са спрели изхранването на украинците, а в други са поискали такса, с цел да могат да останат там - доста от бежанците са стегнали куфарите си и не знаят какво да вършат.

" Оставаме на улицата ", обявиха обезверени украински жители и приканиха държавното управление да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите.

Сред голям брой украинци е на дневен ред въпросът по какъв начин да се интегрират, откакто непрекъснато ги местят.

Междувременно Министерството на туризма също разгласи, че помощта за украинските бежанци, потърсили краткотрайна протекция в България, продължава посредством настаняването им в държавни бази. Украинските жители, потърсили краткотрайна протекция у нас, ще могат да се настанят в подобаващи бази в 15-дневен период, прецизираха от ведомството.

Един от хотелиерите на Слънчев бряг Виолета Галева пита по какъв начин ще бъдат изведени украинците, откакто някои от тях се заключват в стаите и не желаят да ги изоставен.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР