Остава в сила частичното бедствено положение за селата Трилистник, Скутаре,

...
Остава в сила частичното бедствено положение за селата Трилистник, Скутаре,
Коментари Харесай

Евакуираха над 500 души от наводнените Карловски села

Остава в действие частичното бедствено състояние за селата Трилистник, Скутаре, Рогош и Маноле в община „ Марица “.

Това заяви кметът Димитър Иванов. Най-тежко наранено е Трилистник, което на 3 септември бе залято от река Стряма, поради скъсана дига край село Калековец. С помощта на тежка техника, огнеборци и доброволци изтеглиха над 500 души от наводнените 120 къщи.

Кметът Иванов, който трети ден взе участие в избавителната интервенция в Трилистник, благодари на всички за помощта. „ На първо място желая да благодаря на смелите момчета от село Трилистник, които се отзоваха незабавно, още в първите минути на бедствието и със земеделска техника, ремаркета и джипове съумяха да изтеглят стотици хора. Ще направя предложение до Общинския съвет те да бъдат наградени, тъй като помощта и поддръжката им в най-тежкия миг бе скъпа “, уточни Димитър Иванов.

Той изрече благодарност и на чиновниците на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Пловдив, както и на доброволците от Смолян и Велико Търново, които се включиха в избавителните действия. „ Ще направя всичко по силите си за превъзмогване на загубите от това унищожително злополучие “, безапелационен е кметът на община „ Марица “.

В момента екипи на ЕВН от КЕЦ Раковски възвръщат електрозахранването в селото. Предстои комисия да опише и да оцени вредите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР