Остава тежко състоянието на 25-годишната българка, пострадала при катастрофа в

...
Остава тежко състоянието на 25-годишната българка, пострадала при катастрофа в
Коментари Харесай

Борят се за живота на българка след катастрофата в Унгария

Остава тежко положението на 25-годишната българка, потърпевша при злополука в Унгария. Предстои да ѝ бъде осъществена животоспасяваща интервенция. Жената е била бременна в осмия месец. Лекарите са подхванали раждане на бебето посредством секцио. Новороденото е добре и няма заплаха за живота му. Бащата на детето, пътувал в същата кола, е в устойчиво положение и също няма риск за живота му, осведоми ДАРИК.
 
При злополуката, станала на основен път М16 в региона на граничен пункт Райка Оросвар в Унгария, са потърпевши жена и мъж, които са съпрузи, а не две дами, както бе обявено от унгарската полиция по-рано, прецизираха през днешния ден от Министерство на външните работи.

Жената, която е на 25 години, е в тежко положение. Предстои да ѝ бъде направена животоспасяваща интервенция, като медицинският екип към момента не е насрочил час, в който тя ще бъде осъществена. Съпругът на дамата, настанен в същата болница, е в по-добро положение и няма заплаха за живота му.
 
Пострадалата българка е била бременна в 8-ия месец и лекарите са провокирали раждане посредством секцио. Бебето е добре, сложено е в кувьоз и е под непрекъснати лекарски грижи. За живота му няма заплаха. 
 
В момента напъните на лекарите от болничното заведение " Пец Аладар Мегией Октато Корнац " в град Дьор, където са настанени потърпевшите съпрузи и тяхното новородено, са ориентирани към спасяването на живота на потърпевшата българка.

При злополуката починаха родителите на потърпевша жена  – на 47 и 46 години.
 
Пътният случай е станал в резултат на конфликт сред лекия автомобил, в който са  били българските жители, и туристически рейс с полска регистрация. 

От унгарската полиция през днешния ден прецизират, че автомобилът с българските жители е подхванал изпреварване на рейса, след което по неизяснени към този момент аргументи се е блъснал в него и е изхвърчал в канавката.
 
Българското посолство в Будапеща е в непрекъсната връзка с болничното заведение, където са настанени потърпевшите българи, а локалните управляващи са назначили преводач – българка, живееща в Дьор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР