Остава само седмица до първия турнир от Големия шлем през

...
Остава само седмица до първия турнир от Големия шлем през
Коментари Харесай

"Не можех да си обуя чорапите": Какво спря мачкащия Гришо на AO 2021?

Остава единствено седмица до първия шампионат от Големия шлем през 2022 година - Откритото състезание на Австралия, където присъединяване ще вземе и най-хубавият тенисист на България . Бившият №3 в света се завръща в Мелбърн със смесени усеща, откакто през предходната година направи същински възторг, който завърши със злощастен край.
Още в първия си мач в Мелбърн през предходната година Григор трябваше да се изправи против първенец от Големия шлем - Марин Чилич, който е печелил US Open през 2014-а. Гришо безусловно опустоши хърватина в три сета, като само последната част се оказа по-завързана - победа след тайбрек. Победата даде .
В идващия кръг Димитров записа нова експресна победа - този път над представителя на домакините Алекс Болт, който в първия сет се добра до тайбрек, само че в идващите две елементи взе единствено три гейма. За Гришо последва конфликт против 16-ия в света Пабло Кареньо Буста, който (6:0) и изгубен гейм във втората част реши да се откаже, възпрепятстван и от травма.
Когато Григор прегази международния №3 в тениса
Със свежи сили Гришо влезе в 1/8-финалите на шампионата, където негов противник бе международният №3 Доминик Тийм, който единствено преди няколко седмици е спечелил първата си купа от Големия шлем - US Open. Това обаче нямаше никакво значение за и с " геврек " в последната част.

След мача Григор непретенциозно съобщи, че . Доминик Тийм пък бе очарован от играта на Гришо и даже показа, че . Тенис специалистът и анализатор на Eurosport Матс Виландер пък съобщи след този мач, че .
Да стигнеш 1/4-финал на Голям шлем без изгубен сет
Без изгубен сет Григор Димитров влезе в 1/4-финалите, където на пътя му се оказа сензацията на годината - дебютантът Аслан Карацев. За страдание, австралийската приказка за Григор завърши таман на тази фаза от шампионата - макар мощната му игра и желанието му да стигне до финала. Причина се оказа .

Гришо съумя да завоюва първия сет против дебютанта, само че по-късно очевидно не се усещаше добре на корта. Голяма чест направи на Григор това, че доигра срещата, а не се отхвърли, с цел да отпадне от шампионата с високо вдигната глава. След мача .
" Не можех да си обуя чорапите "
сподели разочарованият Григор след отпадането си. Световният номер 1 Новак Джокович, който по-късно завоюва шампионата за рекорден девети път, съобщи, че Гришо е играл по-добре от Карацев, само че по-късно е пристигнала травмата му. .

Може ли Григор Димитров да завоюва Australian Open?
Въпреки отпадането . Българинът сподели страхотна игра до 1/4-финалите, мачкаше наред и в случай че не беше травмата, бе изцяло кадърен да стигне до огромния край, а за какво не и да го завоюва.
Година по-късно Гришо би трябвало да се върне към тези позитиви, с цел да се зареди с сила и мотивация за тазгодишното издание на Australian Open. Григор потвърди, че може да победи всеки - стига играта му да върви и да няма здравословни проблеми. Дали най-сетне Григор Димитров ще докара нещата до дъно на шампионат от Големия шлем, следва да разберем в идващите седмици.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР