Остава само седмица до големия старт на кулинарния телевизионен формат

...
Остава само седмица до големия старт на кулинарния телевизионен формат
Коментари Харесай

Овесени ядки и джинджифилов чай – закуската на шеф Токев

Остава единствено седмица до огромния старт на кулинарния ефирен формат “Мастършеф”. В кухнята на „ Мастършеф” началник Андре Токев ни разкрива какво обича да готви за фамилията си и с каква храна стартира денят му. Там ухае на джинджифилов чай, а закуската е овесени ядки.

„ Това е моята закуска, която от години съм си построил. Джинджифилът ми оказва помощ и той е за кръвообращението, да ме разсъни заран. На мен ми дава тонус и е доста елементарно. Изискват се единствено няколко минути да подготвя тази напитка, която ме ободрява”, разкрива Андре Токев. Винаги в чашата поставя и свеж лимонен сок.

„ Овесените ядки спомагат ставите и мускулатурата да останат гъвкава, което е доста добре и мога да вървя умерено на фитнес или да спортувам. Аз ги съчетавам и с малко банани, които ми дават магнезий, което отново е за мускулатурата”, добавя Токев.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Израснал съм сред две кухни – българска и немска кухня, и настрана интернационална. Важното е било да се храним разнообразно и забавно. Винаги храната е била обред у дома, издигната на фундамент, постоянно сме се радвали да претърпяваме всяко сядане на масата”, споделя още той.

Съпругата му също обича разнообразната храна.

„ Храним се уравновесено и в случай че сме прекалили предходния ден да вземем за пример с пачи дроб и бутилка вино, сирена, на идващия ден следим да ядем повече плодове и чайове, които да успеем да обработим. Това е нашата философия в семейството”, показва началник Токев.

Снимка: btvnovinite.bg

Със брачната половинка си в никакъв случай не са мерили сили кой готви по-добре.

„ Моята брачна половинка готви доста хубави ястия. Тя прави едно, аз върша друго, децата – трето, и постоянно по този начин готвеното е едно фамилно преживяване”, обобщава той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР