Остава позицията на България да има гаранции за правата на

...
Остава позицията на България да има гаранции за правата на
Коментари Харесай

Четворната коалиция гледала в една посока за РСМ

Остава позицията на България да има гаранции за правата на българите в Македония да бъдат предпазени. Македонското общество и техният парламент би трябвало да бъдат изцяло подготвени за главните базови полезности на Европейския съюз.

Това съобщи интернационалният секретар на партия " ИТН " Димитър Гърдев пред Българска национална телевизия за връзките на България с Република Северна Македония.

Той изясни, че бил коментиран доста постът на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов по тематиката за Република Северна Македония.

С позицията на Има Такъв Народ няма смяна на българската позиция, посочи Гърдев и добави, че в съглашението не се е говорило за стъпки, описания, дейности или стремежи, само че всички са обединени, че позицията на България би трябвало да остане на главната рамкова позиция.

Няма никакво мърдане от позицията на партията и на Слави Трифонов, акцентира Гърдев.

По думите му, когато се приказва във взаимоотношенията с РСМ, това са взаимоотношения сред две страни и няма форма на напън.

" Няма никаква смяна и никакви терзания в обединението по тематиката за Република Северна Македония. Коалицията гледа в една посока по темата за РСМ ", безапелационен бе Гърдев и добави, че това, което би трябвало да се случи е задълбочаване на междуправителствените съвещания, които не се случват.

Той съобщи, че не би трябвало да бъде преподписван договорът за другарство, а да има безапелационни гаранции за съблюдаване на правата на българските граждани в РСМ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР