Остава около час до началото на парада, на който ще

...
Остава около час до началото на парада, на който ще
Коментари Харесай

Ракетните комплекси C-300 и изтребител МиГ-29 в студиото на bTV

Остава към час до началото на парада, на който ще бъде показана военна техника на Българската войска. В нея към момента доминира руското въоръжение. Сега ще ви покажем две от машините, които ще можете да видите на днешния церемониал и с които Българската войска е оборудвана от края на ХХ век.           

Противоракетната ракетна система C-300

Противоракетната ракетна система C-300 е замислена в средата на 80-те години като средство за ефикасна битка с нисколетящи високоскоростни цели.

Ракетните комплекси C-300 са главен детайл от българската противовъздушна и противоракетна защита. С-300 e на въоръжение в България от 1988 година

Зенитно-ракетният комплекс е кадърен да наблюдава до 100 и да порази до 12 цели по едно и също време.

Комплексът C-300 е в положение бързо да реагира на зараждащите закани заради високата скорост на системите за разкриване и ориентиране, изравнявайки фактора на изненадата, с помощта на радарната система за ранно засичане на задачите.  

С какво България охранява своето небе?

Първите самолети МиГ-29 кацат в България в средата на 1989 година и охраняват българското небе съвсем 35 години. Отличават се с изключителна маневреност и двигателна сила, което им дава предимство във въздуха.

МиГ-29 е многоцелеви изтребител от четвърто потомство. Таванът на полета на МиГ-29 е малко над 18 000 метра. Максималната скорост, която развива, е 2450 км в час с помощта на двата турбореактвни мотора. МиГ-29 има и доста по-сериозен военен опит - във войните в Персийския залив, Югославия и Сирия, да вземем за пример. С едно зареждане на гориво съветският изтребител изминава до 2100 километра.

Към момента България разчита на съветските изтребители МиГ-29 за защитата на въздушното си пространство, до момента в който не дойдат самолетите F-16 Block 70 на американската компания Lockheed Martin. Поръчката е за 16 машини, като първата партида се чака да дойде през 2025 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР