Остава неясно каква ще бъде съдбата имПродължава излизането на украински

...
Остава неясно каква ще бъде съдбата имПродължава излизането на украински
Коментари Харесай

Над 260 украински войници се предадоха в плен на руснаците

Остава неразбираемо каква ще бъде ориста им

Продължава излизането на украински бойци от “Азовстал”. Повече от 260 се предадоха в плен на руснаците. Смята се, че това са по-малко от половината, които се отбраняваха в металургичния комплекс в Мариупол. Остава неразбираемо каква ще бъде ориста им, както и по какъв начин се е стигнало до съглашението, съобщи

След близо 3 месеца опозиция, стотици бранители на Мариупол се предадоха в плен. Вчера от “Азовстал” излязоха към 260 души. Малко над 50 от тях са тежко ранени и бяха откарани в прилежащия на Мариупол - Новоазовск. Останалите отпътуваха към градче южно от Донецк, където ще бъдат военнопленници.

"Ще напомня единствено изявлението на президента Путин, че към тях тях ще се отнасят в границите на съответните закони ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Нито Русия, нито Украйна споделиха по какъв начин се е стигнало до договорка за излизането на бойците. Нито какви са рамките на съглашението. Медии спекулират, че Организация на обединените нации и Червения кръст са работили като медиатор. Очакванията са, пленените бойци да бъдат разменени за съветски военнопленници. Но високопоставени политици в Русия към този момент приканват да няма замяна.

"Нацистките нарушители не би трябвало да подлежат на замяна. Те са военнопрестъпници и ние би трябвало да създадем всичко, с цел да ги надигнем пред съд ", сподели ръководителят на долната камера на Народното събрание Вячеслав Володин.

"Те не заслужават да живеят, след чудовищните закононарушения против човечеството, които направиха ", съобщи ръководител на парламентарната Комисия по вътрешни работи Леонид Слуцки.

Ръководството на Украйна отбрани решението си. От държавното управление споделиха, че бранителите на Мариупол са приключили задачата си и с дългата опозиция са трансформирали хода на войната.

"Искам да подчертая, че Украйна има потребност от своите герои живи. Това са нашите правила и мисля, че всеки съответен човек ще ги разбере', съобщи украинският президент Володимир Зеленски. '

Предстои да стане ясно дали окончателното завладяване на Мариупол от Русия ще даде отражение на бойните дейности на други места в Украйна. Хиляди съветски бойци бяха принудени да стоят в Мариупол поради продължаващата опозиция. Сега те могат да бъдат пренасочени към фронтовете в Донбас или Южна Украйна, където съветските войски на практика не напредват от седмици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР