Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по

...
Остава месец и половина преди първите летовници да пристигнат по
Коментари Харесай

Родните хотелиери внасят служители от Украйна и Македония

Остава месец и половина преди първите летовници да дойдат по Южното Черноморие. А хотелиерите са изправени пред сложната задача да намерят фрагменти с опит в туризма, които да подсигуряват качествено обслужване на почиващите.
Глад за опитни чиновници има за всички позиции в хотели и заведения за хранене. По-опитните шефове към този момент ще внасят фрагменти освен от Украйна, само че и от Македония, оповестява Нова телевизия.

Хотелиери описват, че множеството претенденти се интересували само от размера на заплатата. Миналото лято в множеството обекти по Южното Черноморие възнагражденията скочиха с към 20%.
В множеството хотели по морето са намерили метод да задържат дългогодишните си чиновници, като през зимата им заплащат заплати или ги наемат като общи служащи.
Добрите готвачи са най-търсени, заплатите им стигат и до 2000 лв., камериерки могат да получат към 600 лв., админи, спасители на басейни - до 800. Въпреки това, претенденти от България няма.
Сроковете за престояване на непознатите служащи обаче затруднява хотелиерите.
Хотелиерите считат още, че би трябвало да се облекчи режимът за работа на малолетни, както е в други европейски страни.
Свободните позиции огромна част от заетите в сектора ще опитат да запълнят след извършените трудови тържища при започване на април. Така обаче се чака да се подбере неквалифициран личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР