Остава ли Лионел Меси в Барселона или отива в ПСЖ?

...
Остава ли Лионел Меси в Барселона или отива в ПСЖ?
Коментари Харесай

Условията, при които Арлинг Холанд ще отиде в "Барселона"

Остава ли Лионел Меси в " Барселона " или отива в ПСЖ? Какво решение ще вземе Килиан Мбапе за бъдещето си? Арлинг Холанд избра ли си тим? Все въпроси, на които чакаме да получим отговор през идващите месеци.

С наближаването на края на сезона се ускоряват и спекулациите към най-вълнуващите футболисти, измежду които без подозрение можем да разпознаваем Арлинг Холанд.

Благословен с експедитивност, мощност и извънредно прецизен удар, не е изненадващо, че всеки един от огромните европейски грандове се интересува от 20-годишния нападател на " Борусия " Дортмунд.

Шансовете да премине в различен клуб това лято доста ще се усилят, в случай че " жълто-черните " не съумеят да се класират за Шампионската лига през идващия сезон. В момента " Борусия " Дортмунд е на пето място в Бундеслигата, на седем точки зад четвъртия " Айнтрахт " Франкфурт и 19 зад водача " Байерн " Мюнхен. До края на сезона остават шест кръга.

Снимка: Reuters

А спекулациите по отношение на бъдещето на Арлинг се завихриха с цялостна мощ единствено няколко дни преди първия мач на " Борусия " против " Манчестър Сити " от 1/4-финалите в Шампионската лига. Впоследствие немският отбор загуби с 1:2, като ще се надява на удобен резултат в реванша идната сряда.

This is what Haaland's father and Mino Raiola ask for the signing of Erling Haaland:

Raiola - €20m
Father of Haaland - €20m
Salary - €30m net per season.

The continuity of Lionel Messi. [rac1]
— barcacentre (@barcacentre)

На 1 април татко му Алф Инге и сътрудникът Мино Райола направиха испанско турне, като посетиха поредно " Барселона " и " Реал " Мадрид за предварителни диалози. Испанската частна радиостанция RAC1 и MARCA разкриха и детайлностите по договарянията.

За да отиде в " Барса " каталунците би трябвало да се съгласят да заплащат на Холанд 30 милиона евро на сезон, което е еквивалент на сумата, която получава суперзвездата на " Ювентус " Кристиано Роналдо. Така норвежецът ще прибира по към 577 000 евро на седмица.

Освен това " Барселона " би трябвало да заплати на Райола 20 милиона евро, с цел да реализира договорката.

Снимка: Reuters

И в случай че си мислите, че това е задоволително, то доста грешите, тъй като за бащата на детето-чудо са планувани настрана още 20 милиона.

Това даже не е всичко. Представителите на Холанд желаят Лионел Меси да остане в " Барселона " и след лятото.

Договорът на аржентинската звезда изтича при започване на юни, а през последните месеци се приказва единствено за " Барселона " след Лионел Меси, тъй като повече експерти имат вяра, че той е решил да продължи футболния си път другаде. Може би в " Пари Сен Жермен " или в " Манчестър Сити " и то без пари.

Новоизбраният президент на " Барселона " Жоан Лапорта е декларирал пред представителите на Холанд, че младежът е трансферна цел номер 1 пред клуба това лято. От " Дортмунд " обаче са безапелационни - ще се разделят с перлата си единствено против 180 млн. евро.

Снимка: Twitter

Каталунският клуб се намира в сериозна финансова рецесия. Пандемията от COVID-19 утежни така и така тежката обстановка, в която някогашният президент Хосеп Мария Бартомеу въвлече гранда. Затова в случай че даже посмеят да си мечтаят за Арлинг Холанд, ще им се наложи да се разделят с някои от най-скъпите си играчи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР