Остава да бъдат одобрени още няколко оперативни програми, каза още

...
Остава да бъдат одобрени още няколко оперативни програми, каза още
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Надявам се през ноември да стартира програмата за енергийна ефективност на сграден фонд

Остава да бъдат утвърдени още няколко оперативни стратегии, сподели още вицепремиерът

Надявам се през ноември да започва програмата за енергийна успеваемост на сграден фонд, сподели вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на Годишната среща на локалните управляващи, проведена от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), която се организира в курорта Албена, предаде .

Освен по процедурата за енергийна успеваемост, значимо за общините е, че се работи интензивно и по тази за обществена поддръжка на индустриални паркове и зони, уточни вицепремиерът. По думите му бюджетът в това направление е 216 милиона лв.. Предстои да бъдат отворени още няколко процедури, от които ще се възползват общините, сподели още Пеканов. По думите му те са за модернизиране на дълготрайната грижа, както и в поддръжка на просветителната система.

Вицепремиерът напомни, че по седем от оперативните стратегии през последните месеци утвърдените европейски средства са 14 милиарда лв. плюс 2 милиарда национално съфинансиране. И посочи, че парите ще бъдат за възстановяване на капацитета на човешкия капитал посредством обучение и подготовка, модернизиране на транспортната инфраструктура с фокус върху Северна България и тунела под Шипка, ръководството на водите, модернизацията на дребните предприятия, дигитализацията, кръговата стопанска система.

Остава да бъдат утвърдени още няколко оперативни стратегии, сподели още вицепремиерът. Според него тази за просвета и нововъведения може би до седмица ще бъде подадена в Брюксел, като вярата е тя да бъде утвърдена бързо. Програмата „ Региони в напредък “ в главната си част е финализирана, само че към нея вървят проектите за обективен преход, за които текат към момента диалози с Европейската комисия, добави Пеканов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР