Остава бедственото положение във врачанската община Хайредин. Въпреки че няма

...
Остава бедственото положение във врачанската община Хайредин. Въпреки че няма
Коментари Харесай

Отводняват дворове и къщи в Северозапада

Остава бедственото състояние във врачанската община Хайредин. Въпреки че няма сериозно повишаване на равнищата на реките в региона, източването на язовирите продължава. Властта незабавно отпусна пари за ремонт на оборудванията, заяви Нова телевизия.

Уверенията на властта са, че сериозната обстановка с язовир Рогозен 1 е към този момент изцяло преодоляна. Тази заран равнището на язовира спадна с 28 см, с помощта на денонощната работа на екипите, които изпомпваха водата и наливаха скална маса. Това обаче не успокоява хората в Мизия и близките села.

Правителството отпусна незабавно 3 милиона лв. за язовирите в община Хайредин.

За да компенсират неналичието на опустошения преливник, екипи на пожарната от няколко дни дават денонощни наряди, като изпомпват водата от дигата на язовира към коритото на реката със скорост от 3 000 кубика в секунда.



Обещанието е от началото на идната седмица да се инсталират сифони.

„ 2-ра стъпка - разрушеният преливник ще стартира с тежка машинизация да се възстановява”, съобщи Красимир Първанов, заместник-министър на енергетиката.

Засега хубавото време оказва помощ на спешните служби.





„ Нивата на всички реки в Българи задържат прииждане към момента под код алено. Всички сериозни точки се следят, с цел да може навреме да предупредим застрашените хора”, съобщи основен комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР