Остатъчният дъжд от тайфунът Доксури продължава да се носи към

...
Остатъчният дъжд от тайфунът Доксури продължава да се носи към
Коментари Харесай

Наводненията в Китай се увеличават поради лошото време


Остатъчният дъжд от тайфунът Доксури продължава да се носи към североизточен Китай, предава " Ройтерс ". Провинция Хейлундзян предизвести в петък за преливане на реките на фона на неприятното време.

Хейлундзян е последното място ударено от тайфунът Доксури, който аргументи смъртни случаи, разсели хиляди и подложи на тестване системите за реагиране при бедствия в Китай.

Прогнозата за Хейлундзян в петък включва краткотрайни значителни превалявания, гръмотевични стихии и мощни ветрове, както и локализирани проливни дъждове в северен Цицихар.

Хейлундзян, където се намира и най-старото и най-голямо нефтено находище в Китай в Дакинг, заяви, че преваляванията в някои градове може да надвишат 100 мм в границите на часове на фона на непрекъснатите проливни дъждове.

Провинцията също по този начин означи " доста високи " опасности от вторични бедствия като планински порои, преовлажняване в градски и селски региони, както и на аграрни земи.

Малките и междинни реки в южните и западните райони са били наводнени от предходни дъждове и могат да останат в това положение, се добавя в изказването.

Река Ялу, пресичаща Хейлундзян и Вътрешна Монголия, може да се повиши над предупредителните равнища до петък вечерта, оповестиха държавните медии.

В други елементи на североизточен Китай, в това число Вътрешна Монголия, елементи от провинция Джилин и централните и източните региони на провинция Ляонин, ще има значителни превалявания, съобиха метеоролозите на Китай.
 Пекин регистрира най-обилните превалявания от 140 години насам
Пекин регистрира най-обилните превалявания от 140 години насам

Хъбей бяха наранени от тежки наводнения поради рекордните превалявания след останките на тайфуна Доксури
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР