Остаряването при нашенските звезди е различна величина – при едни

...
Остаряването при нашенските звезди е различна величина – при едни
Коментари Харесай

Лили по-млада, отколкото бе преди 30 години, Марта Вачкова се кефи на белите си коси, Катето Евро е горда баба

Остаряването при нашенските звезди е друга големина – при едни е очевидно, при други не напълно, а при трети се следи напряко подмладяване, най-малко външно, сподели инспекция на " Телеграф ".



Ако човек, който е пропуснал последните няколко десетилетия, види фотоси на Лили Иванова и бъде помолен да ги подреди по възраст, може и да се обърка и да уточни тези отпреди 10-20-30 и повече години не за предхождащи актуалните, а за правени след тях. Лили от година на година младее на тип . Не че в миналото е изглеждала зле, само че в последно време реализира мощно въздействащи форми в подмладяването. В началото на това хилядолетие можеше единствено по други белези да се съди за възрастта на примата на примите, най-много по свадливостта, която като че ли бе на път да придобие. По едно време хвана да се сърди надали не на всеки. Започна да се кара с този и оня композитор, а тематиката бе най-много „ като сте ме създали известна с песните си, направете и друга “. И последваха забрани – ту едностранни, ту двустранни, т.е. взаимни от нея и него. Пусна и една биографична книга, в която се изпокара с по-голямата част от предишното си. И бе на път аха да се трансформира в една сприхава стара легенда с тип на млада сексбомба, само че тъкмо тогава нещата се обърнаха и тя промени радикално държанието си. Първо разкара една групичка сеирджии под формата на ултрапочитатели, която я следваше от концерт на концерт с концепцията да види дали или по-скоро по какъв начин по-точно ще се сбъдне предсказанието на Ванга, че Лили щяла да издъхне непосредствено на сцената, пеейки някой огромен шлагер. Даже се правеха облози коя ще е песента на края й. За такова предсказване се знае, само че не е ясно дали то в миналото е било изказано в действителност или е единствено фолклор измежду феновете, тръгнал да обикаля и отвън най-върлите почитатели. Така или другояче Лили стартира очевидно и напълно ясно да младее като в приказките. Може и да не е, с цел да потвърди напук на така наречен почитатели, че нещата няма да са както си ги показват, само че пък в този момент наподобява толкоз витална и енергична, че дори придобива форма на категоричност. И един същински случай, произтекъл с детето на колежка – когато тя му показала Лили Иванова и споделила, че това е една баба, която пее, тригодишното хлапе дало отговор: „ Кака е! Не е баба, не е! “.

64

Навършилата в края на юли 64 години Мартина Вачкова най-малко обществено се кефи на белите си коси. Определено те й отиват и тя прави необикновен имидж на звезда, която знае годините си и не желае да не мисли за предишното, а му се любува с всичко неприятно и положително в него. Може би, тъй като част от функциите на Вачкова са комични. А от антични времена е известно, че с цел да бъдеш добър комедиант, би трябвало първо да можеш да се смееш над себе си. Така че Марта може и да не е аристократка по генезис, само че по дух е ненадмината. В последните години тя се е отдала на пътешествия понякога. Преди да стартира усиления летен сезон, бе дружно с Владо Пенев, с който споделят общи завършения от известно време, в Италия – най-вече в региона към Модена и близката Верона. Двамата приличаха на влюбени гълъбчета. Поне на фотосите за спомен, които си пускаха, а Пенев настойчиво се опитваше да избяга от камерата на Вачкова. Тя пък му прилагаше хитри номера и все го уцелваше на заден декор, сякаш, че прави селфи единствено на себе си. След това двамата се трансферираха заедно по родното морско крайбрежие, където срещнаха още родни звезди на театъра и сродните изкуства. А Марта направи фотоси на покъртителни места на разрухата, събрана в един пристан. Тя обаче не пожела да каже на „ Телеграф “ кое е мястото.

През цялото това време правеше усещане добре обръснатата физиономия на Владимир Пенев . На по-стари години артистът стартира да играе „ брадати функции “, по личния му израз. Предпочита да не си лепи изкуствена брада, а да следва правилото за естествена и по този метод да не натоварва ненужно фена да се чуди дали лепилото е задоволително стабилно и дали едно леко изпотяване няма да погоди номер на артиста, каквито през вековете са се случвали с негови сътрудници. Та в този момент сега Пенев по личните му думи е в развой на постигането на нова брада. Такава ще му би трябвало за 7 спектакъла. И както почитатели споделят на смешка, очевидно към този момент някой режисьор, в случай че желае 64-годишния артист за своя режисура, би трябвало да стартира първо с това, че в ролята героят е с брада другояче няма никакъв късмет.

Мулти

Близката другарка на Вачкова и Пенев - Дарина Павлова, също остарява с искра в дословен и метафоричен смисъл. Явно си проличава добре поддържаната жена, която не се отхвърля от удоволствията на живота, само че и не прекалява. Та въпреки всичко тя е Г-жа Мулти и най-малкото за това не трябва да наподобява на нещо друго от холивудска легенда. В края на социализма, през 1988 година, излиза филмът на Рангел Вълчанов „ А в този момент накъде “. Там Дарина е едно нежно и напряко срамежливо младо момиче, на което също толкоз почтено му се виждат някои голи елементи от тялото. Точно тази свенливост като че ли я прави забележима освен измежду феновете, само че най-много измежду авторитетните мъже. Омъжва се за Илия Павлов, а след разстрела му се трансформира във въпросната Г-жа Мулти. А дали е имала романс със Силвио Берлускони, както се приказва, това надали в миналото ще стане ясно сигурно и си остава градско поверие. Дарина към този момент е баба. Но по дух младее. Когато не се снима служебно с някого, тя избира да я виждат единствено в компанията на мъже, които харесват други мъже, като по този начин държи персоналния си живот надалеч от любопитните погледи.

Стане ли въпрос за баби обаче Катето Евро е подготвена със зъби и нокти, или в нейния случай с добре поддържана градина с домати край София, да се бие за купата на най-щастлива и най-горда баба на света. Филмът „ Оркестър без име “ се появява през 1982 година (заснет е 2 години по-рано), а с това Катето Евро се трансформира и в тоталния секссимвол на родното кино и всички въздишат ли, въздишат по нея. 45 години по-късно звездата се радва на градината си с басейн до нея, на домати и дръвчета, само че най-много сияе от благополучие, когато внучката й е при нея.

Друга легенда на секссимволите у нас е Аня Пенчева, която към този момент също е баба. Актрисата през септември ще навърши 66 и несъмнено е от дамите, за които остаряването минава под максимата „ като катедрали “. Друг сходен образец е естрадната легенда Йорданка Христова. По нея през социализма въздишат мъжете от близко и надалеч, чак до Куба. Има версии дали в действителност Фидел Кастро е бил влюбен в нея, или българската певица е имала връзка с един от генералите му и непосредствен сподвижник. Подробности, които в миналото може и да станат ясни, само че е реалност, че по едно време на Острова на свободата всяко осмо момиче бе кръщавано Йорданка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР