Остарелите Windows и Mac компютри могат да станат пълноценни хромбуци(снимка:

...
Остарелите Windows и Mac компютри могат да станат пълноценни хромбуци(снимка:
Коментари Харесай

Сделка на Google дава нов живот на остарелите компютри


Остарелите Windows и Mac компютри могат да станат пълноценни хромбуци
(снимка: CC0 Public Domain)

Нова облага на Гугъл дава обещание да вдъхне живот на остарелите Windows и Mac компютри със слаб хардуер. Вече ненужни преносими компютри ще могат да се трансфорат елементарно в пълностоен хромбук.

Наскоро интернет колосът купи компанията Neverware, която създава операционната система CloudReady OS, основана на Chromium OS (платформата, под чието ръководство работят хромбуците). Особеното в нея, че може да работи на много остарели Windows и Mac компютри, включително преносими компютри и настолни районен съд.

За договорката излиза наяве от на уеб страницата на Neverware, в която се споделя, че „ Neverware и CloudReady към този момент са публично част от Гугъл и екипа на Chrome OS ”. В резултат на придобиването, CloudReady ще се предлага като публична дистрибуция.
още по тематиката
След инсталиране на дистрибуцията CloudReady OS, остарелите компютри – преносими компютри и настолни районен съд под ръководство на Windows, както и Mac компютри – се трансформират в пълноценни хромбуци и потребителите могат да продължат ги употребяват.

Дори доста слаби устройства към този момент могат да бъдат превърнати в – минималните условия за инсталиране на дистрибуционния комплект са 2GB RAM и 16GB непрекъсната памет, небходими са още USB порт и цялостен администраторски достъп до компютъра.

За да действа добре, CloudReady OS изисква постоянна интернет връзка с прилична скорост. Системата се предлага в разнообразни версии: безвъзмездна – за дома, версия за университети и учебни заведения, както и такава за бизнеса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР