Остър сблъсък по остта президент и бивш премиер. Размяната на

...
Остър сблъсък по остта президент и бивш премиер. Размяната на
Коментари Харесай

Остър сблъсък между Радев и Борисов в деня на Съединението

Остър конфликт по остта президент и някогашен министър председател. Размяната на реплики стана поради обвиняванията на Борисов, че Радев ръководи като деспот. Според президента обаче единствено думите на Борисов, изречени пред идващ основен прокурор, ще имат значение.

Това предизвика Борисов да попита дали Радев към този момент знае кой ще е идващият основен прокурор и за какво не се задейства по абсурда с депутатите, които се упрекват в рушвет.

Сблъсъкът сред президента и някогашния министър председател ескалира, откакто Радев отговори на упреците, че се държи противоконституционно.

" Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези които ще произнесе пред идващия основен прокурор “, съобщи президентът.

Лидерът на ГЕРБ му отговори няколко часа по-късно отново от Пловдив

" По-притеснителното е, че той знае кой ще е новият основен прокурор и по какъв начин ще го избере, тъй като единствено това му липсва - още да може да разпорежда освен на Рашков. В деня на Съединението това ли трябваше да каже? Не е вярно, щеше да е назад, в случай че беше сериозен състезател, щеше да каже да се смирим малко пред подвига на тези хора ", отговори Борисов.

В Пловдив Радев отхвърли да разяснява абсурда, за който заяви Тошко Йорданов, че съгласно него Татяна Дончева е предложила по половин милион лв. на депутати от Има Такъв Народ, с цел да ги притегли за министри. Тя изрично отхвърли.

" Няма смисъл да го разясня. Виждате, че ситуацията в Народното събрание стана толкоз изнервена, че срутва всевъзможни старания да можем да реализираме някакво рационално решение “, сподели Радев.

Борисов обаче е безапелационен, че прокуратурата би трябвало да се намеси точно по този сигнал

„ Темата „ Корупция “ се придвижи на най-висшите етажи в Народното събрание, там се „ купуват “ депутати и се вършат държавно управление със суми от половин милион лв. и както Пламен Узунов написа на листчето, поставя в джоба, поглежда в пликчето и върви да назначава митничари – „ мълчанието на агнетата “. И Тошко Йорданов излезе и сподели... “управлението на листчетата и цифрите “ на Румен Радев. Това се прави сега. Диктаторът плаши политическите си съперници ", добави той.

Бившият министър председател още веднъж напомни, че би трябвало да се съблюдава разделянето на управляващите.

В Пловдив Радев разяснява и възможния план на икономическия и финансов министър от служебното държавно управление.

Според президента, в случай че желаят да бъдат потребни за обществото, те не би трябвало да основават просто следващия партиен план, а да следват по-широка философия, отворена към цялото общество. Защото има вълна за смяна, само че никоя партия не може да монополизира очакванията на българите и никоя партия няма силите да се оправи сама.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР