Остър недостиг на легла за пациенти с COVID-19 в Силистра.

...
Остър недостиг на легла за пациенти с COVID-19 в Силистра.
Коментари Харесай

Спешно правят COVID отделение с контейнери в Силистра

Остър дефицит на кревати за пациенти с COVID-19 в Силистра. Заради неналичието тук-там в болничното заведение в двора на лечебното заведение се построява ново поделение от контейнери.

Новото Коронавирус поделение се построява от общо 24 модула, вид " контейнери ". В корпуса ще има всичко належащо за пациенти с ковид – всяка стая ще бъде оборудвана с О2. Ще има също по този начин приемен кабинет, манипулационни, санитарни възли, рентген.

От няколко дни насам 90-те Коронавирус кревати на болничното заведение в Силистра са напълно запълнени.

Заради изчерпания потенциал, се постанова от време на време пациенти да чакат часове, до момента в който се освободи място, където да бъдат признати.

" Пациентите прекомерно чакат. Чакат да бъдат признати, от време на време се постанова да чакат и в колата за спешна помощ, тъй като няма къде да ги сложат ", изясни здравната сестра Нина Радева пред БТВ.

Като краткотрайно решение от болничното заведение слагат няколко контейнера, оборудвани с кревати и О2 до Спешното поделение. Предвижда се там пациенти да получат здравна помощ преди да бъдат настанени в лечебното заведение.

" Всеки ден идват 30-40 най-малко, които са подобаващи за болница, а пък се изписват 7-8 ", съобщи доктор Васил Славов, шеф на МБАЛ-Силистра.

Затова от болничното заведение вземат решение по модел от китайския град Ухан да изградят Коронавирус поделение от контейнери в двора на лечебното заведение.

" Не желаеме да стане по този начин, да има 100 кревати, а действително да се лекуват 30 индивида и другите да бъдат безусловно на отлежаване. Ние гледаме да лекуваме, не да отлежават. Той може да си лежи и у дома. Леглото не е за лежане, а за лекуване ", съобщи доктор Васил Славов, шеф на МБАЛ–Силистра.

От болничното заведение твърдят, че корпусът с потенциал за 50 души, ще бъде оборудван с всичко належащо за лекуването.

Плановете на управлението на болничното заведение са новото поделение да стартира работа до десетина дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР