Останките от римския градеж, намерени по време на изкопните работи

...
Останките от римския градеж, намерени по време на изкопните работи
Коментари Харесай

Младежкият хълм става музей на антиките от ул. Л....

Останките от римския строеж, открити по време на изкопните работи на ул. " Любен Каравелов ", ще бъдат експонирани в парка на Джендем тепе през пролетта. В момента античните блокове са складирани в тревната повърхност на пешеходната алея до паркинга на Стоматологичен факултет.

Хората ги употребяват вместо пейки, с цел да си починат след разходката до върха на тепето. Други пък се чудят какво ли ще се гради на входа в парка, който беше благоустроен от регион " Централен ", а по-късно и осветлен.

Части от римския строеж са извадени при прекарването на топлопровода на EVN на ул. " Любен Каравелов ". Археологическите разкопки бяха забавили ремонта, тъй като се наложи да се чака мнението на Инспектората на Министерството на културата. Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов увери, че през пролетта за античните колони ще бъде открито уместно място измежду зеленината.

По този метод хората, които се разхождат на Младежкия рид, ще се допират до историческото завещание на града, разяснява Стаменов.

За концепцията в подножието на хълма да се построи мемориал на починалите в 5 войни - четете във вестник " Марица "
тагове младежкият рид антика музей  Младежкият рид става музей на антиките от ул.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР