Останките на шестгодишно дете, откриха археолози, като са успели да

...
Останките на шестгодишно дете, откриха археолози, като са успели да
Коментари Харесай

ДЕТЕ ВАМПИР изровиха археолози!

Останките на шестгодишно дете, откриха археолози, като са съумели да ексхумират единствено половината тяло. Другата част липсвала.

Митовете към немъртвите и вампирите датират още от 11-ти век в Източна Европа и не е извънредно да бъдат открити скелети, носещи белезите на тези суеверия.

В Източна Европа разказите за хора, които са умрели и по-късно са се върнали в света на живите по-късно, са необятно публикувани и постоянно са упреквани за неочаквани смъртни случаи и злополуки. Според легендите, вампирите вършат бита на живите нетърпим и заплашителен, като провокират загадъчни смърти и унищожават реколтата на селяните.

Не за пръв път учените разкопават вампирско гробище, само че откритието на толкоз дребен детски скелет, третиран по този метод, се счита за първото по рода си.

Детето, за което се счита, че е на към шест години, е намерено заровено с лицето надолу, тъй че в случай че се разсъни, да захапе земята, вместо да изсмуче кръвта от живи хора, оповестява Daily Mail,цитирайки Times.

Кракът на детето върколак е бил овързан с катанец, което е за да направи излизането му от гроба по-трудно или да направи въобще невероятно връщането му измежду живите хора.Вратът му е бил заклещен със сърп, който подсигурил, че при изправяне на вампира, той ще се самозаколи.

Археолозите също откриха, че след погребението тялото е било отчасти ексхумирано, а горната половина - отстранена, евентуално с цел да бъде унищожена.

Ръководителят на екипа професор Дариуш Полински от университета " Николай Коперник " в близкия град Торун сподели пред Times, че от детето явно " са се страхували доста " и добавя: „ Причината за такова брутално и непоносимо заравяне е незнайна. “

На главата си детето е имало копринена шапка, което демонстрира, че то е имало висок обществен статус, както и присъщ стърчащ зъб.

На същото необичайно гробище е открит и скелетът на жена, заровена с коса, увита към врата й - метод да се подсигурява, че ще се обезглави, в случай че се опита да възкръсне от мъртвите, споделят специалисти.

Професор Полински споделя преди този момент за MailOnline: „ Начините за отбрана против връщането на мъртвите включват ампутиране на главата или краката, слагане на умрелия с лице надолу, с цел да захапе земя. Други начини способи за отбрана от вампири са изгарянето и разбиването на скелета с камък.

По всичко проличава, че полските вампири са като българските – по нашите земи се пазиме по същия метод от възможното им съживяване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР