Останките на 605-ма души, за които се смята, че са

...
Останките на 605-ма души, за които се смята, че са
Коментари Харесай

В Ирак откриха останките на 605-ма души, предполагаеми жертви на ИД

Останките на 605-ма души, за които се счита, че са били убити от екстремистите от " Ислямска страна " (ИД), са ексхумирани покрай затвор в Северен Ирак през последните две години, съобщи ДПА, като се базира на държавна организация.

През 2014 година ИД завладя огромни територии в Северен Ирак и по-късно беше упрекната в осъществяването на жестокости там, напомня организацията.

Терористичната милиция е отвела към 600 души от пандиза в северната област Бадуш и ги е умъртвила наоколо до воден път, съобщи Дияа Карим, началник на отдела за всеобщи гробове в свързаната с държавното управление Фондация на мъчениците. Самоличността на останалите пет жертви не се оповестява.

" Процесът на отваряне на гробовете лиши повече от две години и докара до изваждането на 605 тела ", заяви Карим на конференция в Багдад в неделя.

Тленните им остатъци са предадени на органите на правосъдната медицина за идентификация.

" Първата група от 78 тела измежду жертвите от пандиза е разпозната ", съобщи ръководителят на държавния отдел по правосъдна медицина Зейд Али.

През декември 2017 година Багдад разгласи военна победа против " Ислямска страна ". Оттогава Ирак е разкрил всеобщи гробове на хора, за които се счита, че са били убити от ИД в няколко региона на страната, напомни ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР