Останкинският окръжен съд на Москва наложи наказание глоба на Марина

...
Останкинският окръжен съд на Москва наложи наказание глоба на Марина
Коментари Харесай

Московски съд глоби Марина Овсянникова с 30 000 рубли

Останкинският областен съд на Москва наложи наказване санкция на Марина Овсянникова, редакторка в Перви канал на съветската дръжавна телевизия, която нощес излезе в ефир с антивоенен афиш. Тя би трябвало да заплати сумата от 30 000 рубли (около 500 лева), заяви съветският уебсайт Медиазона.

42-годишната Марина Овсянникова работи като редактор. Вечерта на 14 март, когато новинарската емиси се излъчваше онлайн там, тя застана с афиш зад водещата Екатерина Андреева, извика няколко пъти: „ Спрете войната. Не на войната ". На плаката пишеше: „ Не на войната. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ".

След това Овсянникова изчезна за съвсем 18 часа - нито другари, нито юристи можаха да я намерят в московските полицейски ръководства. Както се оказа, полицията я е държала в дежурното звено на Всеруския изложбен център, също намиращ се в квартал Останкино.

Срещу нея е формиран акт за апели за присъединяване в непозволена проява. Максималното наказване по този член е 10 дни арест, само че Овсянникова не може да бъде държана в ареста по закон, тъй като има две малолетни деца.

Срещу нея може да бъде формирано освен административно, само че и наказателно произвеждане. Източник на ТАСС твърди, че Следственият комитет е почнал предварителна инспекция за неотдавна появила се публикация за разпространяване на съзнателно погрешна информация за дейностите на съветските въоръжени сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР