Останки от 2300-годишен будистки храм са открити в Северозападен Пакистан

...
Останки от 2300-годишен будистки храм са открити в Северозападен Пакистан
Коментари Харесай

Останки от будистки храм на 2300 години са открити в Пакистан

Останки от 2300-годишен будистки храм са открити в Северозападен Пакистан от взаимен екип от пакистански и италиански археолози. Учените организират разкопки на руини от будисткия интервал в град Базира, окръг Суат в провинция Хайбер Пахтунхва, оповестява Arkeonews.

Освен храма археолозите са разкрили над 2700 артефакта от будисткия интервал, в това число монети, пръстени, гърнета и книжовност на езика харости от интервала на индо-гръцкия цар Менандър.
Археолози откриха богатство със знак на Христос в Израел
Откритието на артефакти в град Базира потвърждава, че Суат е бил свещено място за шест до седем религии.

" Това е значимо изобретение в доста връзки, изключително по отношение на религиозната естетика, приемливост и мултикултурализъм на територията на Гандхара ", споделя Абдул Самад Хан, основен археолог на района.

In the Bazira area of Barikot tehsil in Swat, archaeologists have discovered Pakistan`s most ancient Buddhist apsidal temple..Archaeologists from Ca` Foscari University and the Italian Archaeological Mission discovered the site in collaboration with the provincial department pic.twitter.com/zkLJEftuh4
— Dileep kumar Khatri (@Dileepk07038353) December 20, 2021

Археолози разкрили митичния храм на Мелкарт
Изследователи от Университета в Севиля, допустимо, са съумели да локализират дълго търсените руини на храма на финикийския господ Мелкарт, к...
Прочети повече
Царството Гандхара поражда на територията на Северозападен Пакистан и актуален Източен Афганистан преди към 2 хиляди години и изчезва след хиляда години.

През цялата си история град Суат непрестанно е прекосявал от ръка на ръка сред индуистките, будистките и индо-гръцките владетели, пристигнали в района дружно с Александър Велики.

Абдул Самад Хан счита, че отварянето на индуистки и будистки храмове е доказателство, че или почитателите на тези религии са живели дружно в този район, или са изграждали многослойни структури една след друга.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР