Останалите страни от НАТО трябва да помагат на Киев наравно

...
Останалите страни от НАТО трябва да помагат на Киев наравно
Коментари Харесай

Тръмп: Останалите страни от НАТО трябва да помагат на Киев наравно със САЩ

Останалите страни от НАТО би трябвало да оказват помощ на Киев наедно със Съединени американски щати. Те би трябвало да усилят своя дял от помощта за Украйна, с цел да подхождат на разноските на Вашингтон за Киев. Това мнение изрази в понеделник някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

„ Ние предоставяме помощ на Украйна в размери, които надвишават със 100 милиарда $ помощта на други страни от НАТО. НАТО би трябвало да изравни равнището на своите разноски за Украйна и те членовете на алианса ще го създадат това, в случай че ги попитаме добре “, написа той на страницата Truth Social.

По-рано Илън Мъск сподели, че отпущането на нов пакет помощ за Киев и удължаването на спора няма да помогне на Украйна.

Припомняме, че Тръмп даде обещание да позволи спора в Украйна незабавно след избирането си за президент.

„ Ще разгадаем тази ужасна война сред Русия и Украйна, преди да встъпя в служба “, сподели той на протест на свои поддръжници в Ню Хемпшир на 20 януари.

Бившият американски водач съобщи, че в случай че бъде избран отново, има намерение да позволи спора в Украйна в границите на 24 часа.

Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември. На 25 април 2023 година американският водач Джо Байдън разгласи, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост. Тръмп разгласи влизането си в предизборната конкуренция през ноември 2022 г

Източник – Truth Social/Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР