Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в

...
Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в
Коментари Харесай

БСП реди листите: Нинова пак повежда две. Вигенин е водач за ЕП, втори - Румен Гечев

Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в 23 МИР и Георги Свиленски отпред на листата от кандидат-депутати на социалистите в 24 МИР. 

Брожение провокира промяната на Манол Генов като лидер на листата в Пловдив област, откъдето влезе и на предходния избор. Сега управлението слага на неговото водаческо място друга депутатка - Веска Ненчева. През годините двамата неколкократно са си сменяли местата отпред на листата. Замяната на Генов в този момент обаче провокира недоволството на останалите в листата за Пловдивска област, които заплашиха с отводи по време на пленума.

Повечето от досегашните депутати още веднъж са водачи на листи, а най-близките до Нинова повеждат, надлежно, по две листи - Свиленски е лидер и в Плевен, с изключение на в София, а Иван Ченчев повежда и в София област, с изключение на в Габрово . Във Варна отпред е подложен Борислав Гуцанов, във Велико Търново повежда различен от управлението - Атанас Зафиров. Зам.-председателката на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова още веднъж ще води в Ловеч .

Във Видин повежда Румен Гечев, а в Добрич отпред е депутатката Мая Димитрова. Драгомир Стойнев, който е спряган и за второто място в евролистата, е лидер в Пазарджик . Местният водач на Българска социалистическа партия в Пловдив Иван Петков е първи в листата там, а членът на ИБ на Българска социалистическа партия и някогашен кмет на Мездра Генади Събков повежда във Враца .

Водач в Перник е ръководителят на антифашистите - Борис Цветков. Кюстендил е поверен на Николай Каварджиклиев, Русе - на депутата Иван Иванов, в Сливен води още веднъж Деян Дечев, а в Смолян първи е Емил Хумчев. Иво Атанасов беше подложен на водаческото място в Силистра .

От съдружните сътрудници водачът на партия МИР Симеон Славчев е подложен за лидер в Разград , а Велизар Енчев е първи в листата на " Българска социалистическа партия за България " в Монтана

Социалистите ще утвърдят на пленума и евролистата, където за лидер се чака да бъде повдигнат Кристиан Вигенин - той е получил най-вече номинации за претендент член на Екологичен потенциал.

Румен Гечев пък е номиниран за второто място в листата на Българска социалистическа партия за евровота и разгласи пред медиите, че е дал единодушието си да става евродепутат.

По-рано за второто място се спрягаше и Драгомир Стойнев, а за претендент за евродепутат се завъртя и името на  някогашния шеф на кабинета на Нинова и някогашен водач на младежкото Съюз на демократичните сили - Калоян Методиев, в ролята на гражданска квота. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР