Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви,

...
Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви,
Коментари Харесай

Папата за визитата си у нас: Останах много доволен , вие сте здрав народ

Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате положителни връзки със прилежащите страни, да изграждате мостове ". Това сподели папа Франциск в последните минути от визитата си у нас. На Летище София той бе изпратен от премиера Бойко Борисов.
Апостолическото пътешестване на Светия отец ще продължи в Република Северна Македония.

Бойко Борисов: Посещението на папата е добра реклама за България

Премиерът Бойко Борисов благодари на папата за това, че посети страната ни и акцентира, че тя ще продължава да работи за мира в района. „ Правя го по разбиране. „ Добрият комшия е повече от родственик ", споделяме в България. Народът се радваше, видях го ", уточни министър-председателят.

„ Продължавайте да изграждате мир, сейте положително ". С тези думи приключи срещата сред папа Франциск и Борисов.

„ Това посещаване е една добра реклама за България. Всички медии отразиха визитата му. Най-силното обръщение, което насочи папата, е това за мир. Последните му думи бяха: " Продължавайте да вършиме мостове и автомагистрали на Балканите. В негово лице имаме огромен другар на България. Трябва да знаем, че атентатът против папата е приписан на България. Това е международна интрига и нямаме нищо общо. Десетилетия наред този атентат се свързваше с нашата страна. Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на София и насочи своите молебствия за мир и благополучие, тъй че мисля, че това са положителни резултати ", съобщи след изпращането министър-председателят.

Той добави, че постоянно ясно е разграничавал хората, които бягат от войните и тези, които незаконно желаят да влязат в страната ни. „ Тези войни ги вършим ние. Длъжни сме да оказваме помощ на хората, които бягат от тях. Трябва да ги приютим и да ги върнем в личната им страна. През годините по този начин сме бягали и ние и по този начин са ни приютявали и нас. Ние сме срещу тези, които минават границата през нощта, нарушавайки закона ", сподели още Борисов.

Той благодари на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, Бърза помощ, локалните управляващи, които са взели присъединяване в организацията на визитата на папата. И се извини на тези, които не го харесват, както и на всички жители за рестриктивните мерки в трафика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР