Остана голяма неяснота при ротирането на премиерите, защото не става

...
Остана голяма неяснота при ротирането на премиерите, защото не става
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Реформата в съдебната система няма да стане със законови средства, ако не се сменят хората

Остана огромна неизясненост при ротирането на министър председателите, тъй като не излиза наяве какво ще бъде ситуацията на министрите. В момента по този начин поднесена новината значи явна загуба на ГЕРБ, които получават единствено един вицепремиер, който в неразбираемото бъдеще след 9 месеца ще стане министър председател. Вероятно ангажимента тук е акад. Денков да предложи напълно друг кабинет, в който ще има лица на ГЕРБ. Това е типично съдружно ръководство. Това сподели в ефира на NOVA проф. Михаил Константинов.

По думите му промяната в правосъдната система няма да стане със законови средства, в случай че не се сменят хората. " Ще ни набутат в еврозоната щем-не щем, не можем да стоим като нестабилна единица. Трябва да има орязване на разноските и да се краде по-малко. Краде се чудовищно доста - най-малко 50% от каквото и да е. Безобразното крадене ни държи в последна беднотия. Когато крадеш не ставаш по-щастлив, а по-управляем и трагичен ", съобщи той.

Според него термините експертно и програмно държавни управления не съществуват, а единствените същински са постоянно и служебно. " Aко кабинетът желае два пъти по 9 месеца, той ще си изкара и мандата. Пожелавам го на Народното събрание ", уточни Константинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР