Оспорвани битки в част от сериите имаха възможност да гледат

...
Оспорвани битки в част от сериите имаха възможност да гледат
Коментари Харесай

Оспорвана надпревара определи победителите на Писта София 2022

Оспорвани борби в част от сериите имаха опция да гледат хилядите фенове, събрали се на възобновяване на " Писта София 2022 " на пътния възел под Бояна в столицата.

За последно там имаше пистово съревнование през 2009 година, а в този момент квалификациите и надпреварите трябваше да бъдат събрани в един ден. Заявки за присъединяване подадоха 48 водачи, а почитателите имаха опция да гледат 4 спортни серии.

В серия " Лада " завоюва Дончо Дончев с Лада 2107, който след 14 обиколки победи Крум Крумов с Лада 21074 с половин секунда. Двамата стартираха от първа редица, като Крумов беше на полпозишън, откакто записа най-хубаво време и в двете квалификации. В хода на надпреварата съперниците на няколко пъти си разменяха водачеството, само че за последните обиколки отпред на колоната остана Дончев. Трети приключи Цветелин Велков с Лада 2101.

В серия " Спорт " най-бърз беше Александър Антов с Хонда Сивик, който води от старта до финала и за 17 обиколки натрупа задатък от 20 секунди Йордан Методиев с Хонда Сивик и Александър Е. Димитров с Хонда Сивик. Най-сериозният противник на първите трима за местата на подиума – Александър Й. Димитров с Хонда Сивик напусна надпреварата поради механически проблем две обиколки преди финала, до момента в който се бореше за второто място.

Шесткратният първенец на България Иван Влъчков с Хонда Сивик започва сезон 2022 с победа в серия " Туринг ". На финала Влъчков имаше задатък от съвсем 18 секунди пред съотборника си в Дамасцена Стоил Неков с Хонда Сивик, а трети приключи Деян Георгиев с Опел Астра.

" Получи се превъзходно съревнование с отлична организация и доста аудитория, сподели Иван Влъчков. - В началото дадох цялата газ, с цел да натрупам преднина и по-късно направлявах темпото. "

17-те обиколки в последната серия " Макси " се оказаха мъчно тестване за водачите. На старта поведе стартиралият от втора позиция Калин Бенчев със Субару Импреза, който 12 обиколки, само че отпадна поради щета. Лидерството пое Пламен Ангелов с Фолксваген Голф, само че обиколка по-късно и той спря. Така успеха отиде при Филип Бояджиев с Мазда 323, следван от Александър Томов със Субару Импреза и Искрен Попов, също със Субару Импреза.

Преди началото на сериите в неподготвено съревнование с идентични коли Субару Импреза STI участваха Петър Стойчев, Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, като те промотираха общественото обръщение на конкуренцията – " Пътят не е писта ".

Феновете имаха опция да видят и демонстрации с коли от планинския шампионат, дрифт конкуренциите, раликрос и автокрос, както и водачи и машини, участващи и в шампионатите по мотоциклетизъм и картинг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР