Особено важно е сега – след края на извънредната епидемична

...
Особено важно е сега – след края на извънредната епидемична
Коментари Харесай

Зам.-министър Гайдарова: Особено важно е да преодолеем пропуските от онлайн обучението

Особено значимо е в този момент – след края на изключителната епидемиологична конюнктура, да върнем всички деца присъствено в класните стаи и да им помогнем да преодолеят пропуските от образованието от разстояние в електронна среда.

Разчитам за това на съдействието на цялата учителска общественост. “ Така заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова се обърна към учители от цялата страна на среща, проведена от Центъра за междуетнически разговор „ Амалипе “ и Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Тя прикани преподавателите на деца с майчин език, друг от българския, да обменят между тях положителни практики, които ще им оказват помощ да възстановят естествения образователен развой от преди пандемията. „ Вашите старания сигурно ще станат доста по-видими, когато в учебните заведения бъде въведена новата методика за оценка на добавената стойност, която ще регистрира напредъка на учениците “, увери заместник-министър Гайдарова.

Възможностите за увеличение на броя на просветителните посредници, за продължение на образованието им във висши учебни заведения, с цел да придобият и педагогическа дееспособност, ефикасната работа на екипите за обсег и плануваното нарастване на заплатите в системата на междинното обучение бяха част от тематиките, които заместник-министърът разиска с учителите.

Мария Гайдарова прикани всички преподаватели по общообразователни подготовка от I до X клас да се включат в прегледа на образователните стратегии, като попълнят публикуваните от Министерството на образованието и науката анкети.

По време на срещата бяха разисквани също спомагателните благоприятни условия, които оповестените за публично разискване нови национални стратегии за развиване на образованието дават за по-качествен образователен развой, за развиване на гениите на децата, за социализация и десегрегация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР