Особено притеснителна е ситуацията в ИндияПопулацията на тигрите може да

...
Особено притеснителна е ситуацията в ИндияПопулацията на тигрите може да
Коментари Харесай

Мрачна прогноза: Тигрите изчезват през следващото десетилетие

Особено притеснителна е обстановката в Индия

Популацията на тигрите може да изчезне през идващото десетилетие. За това сигнализира Daily Mail, базирайки се на благотворителната организация Born Free.96% от популацията на огромната котка езчезнало през последните 100 години. В момента в природата живеят към четири хиляди тигри. Бързото изгубване се дължи на бракониерството и унищожаването на тигровата среда.

Служителите на организацията оповестиха незабавна готовност за опазване на типа. Те се надяват да повлияят на обстановката с бракониерите, да защитят местообитанията и да спомагат за провеждането на акции за запазване.

Особено притеснителна е обстановката в Индия, в която разнообразието на дивата природа е застрашено заради общото ликвидиране на животни, в това число тигри, за потреблението на части от тялото им в обичайна медицина. Освен това в страната настава безредна обезлесяване, което има опустошително влияние върху животинските популации. Според Born Free, хората се сблъскват с тигри в 85% от случаите, когато хората нахлуват в света на дивата природа: планове на пътища, електропроводи или железопътни линии не вземат под внимание съществуването на гори, които по-късно в процеса на използване унищожават местообитанията на животните.

agrozona.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР