Особено интересно е да погледнем към ИТ индустрията, където има

...
Особено интересно е да погледнем към ИТ индустрията, където има
Коментари Харесай

Tek Experts: Изграждането на култура на лидерство се постига с разбиране и насърчаване на хората

Особено забавно е да погледнем към ИТ промишлеността, където има екипи от десетки и стотици чиновници и тематиката за водачеството е мощно изразена. За задачата надникваме в модела на действие на Tek Experts – международен снабдител на услуги за поддръжка в региона на ИТ, както и в създаването на софтуерни артикули. Компанията оперира в 7 страни на 4 континента: Европа, Азия, Африка и Америка. На българския пазар Tek Experts участва от 10 години, като заема лидерски позиции в региона на задълбочено техническо обслужване на разнообразни бизнеси.  Служителите на компанията тук са почти 900.
 
1.  Ефективното водачество утвърждава визията и привежда в процедура полезностите на компанията
Ясната визия за бъдещо развиване наред с умелото обмисляне и ръководство на връзката са основни за триумфа на бизнеса. Те дефинират метода, по който клиенти, чиновници и сътрудници възприемат организацията. Понякога обаче ежедневната рутина на плановете може да сложи на тестване полезностите или да замъгли визията. В сходни моменти само добре квалифициран водач съумява да насочва екипите от хора по този начин, че да се придържат към одобрения път на организацията. Ето за какво в Tek Experts усърдно влагат в образование на другите равнища мениджъри посредством практични и приспособени стратегии, съобразени с визията за напредък и полезностите за прибавяне на стойност в потребителско прекарване. „ Стремим се да предоставяме първокласни услуги за техническо обслужване и това изисква непрекъснато рационализиране освен на вътрешните процеси, само че и на хората, които ги основават и задвижват. От първия ден в компанията насърчаваме чиновниците да развиват и така наречен „ меки умения “, редом с софтуерната си експертиза. Моделите на държание, които задаваме и методът на мислене, който построяваме у тях, са потребни оттатък съответния подтекст на работните проблеми. Mаксималното задоволство от работата ни не се свежда единствено до крайните решения, които предоставяме, а зависи от метода, по който доближаваме до тях.  В тази посока са насочени всички наши старания за приемане на навременна противоположна връзка, оценка на представянето и ръководство на мотивацията. “, споделя Христина Христова, управител „ Обучение и развиване “ в Tek Experts.

 Какво значи техническа поддръжка - справочник за начинаещи Какво значи техническа поддръжка - справочник за начинаещи
Какво изниква в съзнанието ви, когато чуете, че някой работи като експерт по техническата поддръжка? Повечето хора си показват сле...
2.  Смяна на целите или връзка на нови стратегически насоки
Промените постоянно оказват въздействие върху хората в една компания и положителните водачи знаят по какъв начин да бъдат сплотяващите звена и да работят с екипите си в посока сполучлива промяна или преформулиране на стратегическата визия за развиване. Божидар Иванов, който е районен водач в компанията, споделя, че за един началник е от извънредно значение да зададе посоката на развиване, да приобщи хората към общите цели, да ги стимулира и направи съпричастни.
 
3.  Мотивацията на екипа
„ За хората при нас, а и допускам в други компании, е значимо да имат ясни упования, цел и посока, обвързвана с тяхната роля в компанията, и по какъв начин тя способства по най-хубавия метод за тяхното развиване. Възнаграждението като детайл за мотивация има значение, a самостоятелният метод и оценка на качествата им от страна на техния директен началник, инвестицията в кариерното развиване и чувството за принадлежност, играят основна роля за дълготрайната ангажираност и висока мотивация. По този метод се поддържа добър мотивационен климат в екипите, построява се доверието сред хората, което от своя страна води до по-висока успеваемост и неизбежно до по-големи триумфи за екипа. Това е печеливша композиция за всяка организация. “, споделя своето виждане Божидар Иванов.
 Съвети за сполучлива кариера в IT промишлеността Съвети за сполучлива кариера в IT промишлеността
Ако обмисляте да започнете кариера в IT промишлеността и се чудите от кое място да започнете, ние от Tek Experts ще ви разкрием някои от фактори...
 
4.  Единство в многообразието
От Tek Experts дефинират партньорската си тактика за работодателска марка за сполучлива, защото дава потребни модели, познания, информация, опит и на практика насоки. Основното, на което държат в компанията, са вътрешната просвета и познанията, които са превърнати в общодостъпни за всички чиновници. Естествен ход на събитията са партньорствата със софтуерните университети UniBit и SoftUni, където разпознават евентуални претенденти за работа и им оказват помощ да „ начертаят “ своя път на развиване в ИТ промишлеността.
Tek Experts демонстрира дълготраен ангажимент към равенството и приобщаването на дамите – експерти в ИТ бранша, като провежда разнообразни акции, една от които е „ She can do IT “ – самодейност за подкрепяне кариерното развиване на дамите в промишлеността.
 
 Техническите и информационни умения - сполучливата композиция в тех промишлеността Техническите и информационни умения - сполучливата композиция в тех промишлеността
Tek Experts би бил отличен избор за развиването на вашата кариера, в случай че желаете да следвате вашата пристрастеност и да работите в областта на техно...
5.  Добрите водачи изграждат… други положителни водачи
В Tek Experts споделят, че за трета поредна година ползват специфична стратегия за кариерен напредък на мениджъри – Trailblazers (или  в превод „ Проправящите път “), която цели да развива способени, стимулирани и уверени ръководители от първо равнище, подготвяйки ги за бъдещи лидерски позиции. Акцент се слага върху основни базисни умения като коучинг, предоставяне на противоположна връзка, прехвърляне за развиване на чиновници, обмисляне, мотивация и ангажираност на екипите. Осъществява се във формат на сесии-работилници с на практика извършения, както и с самостоятелни задачи посредством електронен продан на информация. Включени са междинни инспекции на знанията и групови коучинг сесии с високите лидерски равнища в компанията. Достъпен е и електронен канал за шерване на опит и процедура, така наречен Алумни конгрес, за бъдещите участници да употребяват опита на своите сътрудници, към този момент минали през програмата. Предоставят се разнообразни материали за в допълнение надграждане на уменията в свободното време и съгласно потребностите – видеа и електронни книги.
„ Целта ни е освен да развиваме и надграждаме умения, а и да уеднаквим положителните практики, свързани с неотдавна промотираните ръководители, без значение дали идват от организацията или са наети извън. Анализът на резултатите от предходни издания потвърждава, че програмата освен усъвършенства като цяло връзката в компанията, само че и способства за съдействието сред другите екипи. Сесиите са извънредно интерактивни и ангажиращи, състоят се най-вече от ролеви игри, съобразени с нашия бизнес и действителност. За практичността спомагат и оперативните мениджъри, даже някои световни водачи от разнообразни офиси, които се включват с съответни образци и препоръки. Съобразили сме с обстоятелството, че всеки учи по друг метод, по тази причина даваме опция на участниците да изберат най-работещия за тях способ и да се възползват от него. ” – разяснява Христина Христова.
 
Trailblazers не е просто епизодична стратегия, а е съставка на цялостна тактика за кариерно развиване и е позиционирана сред други две инициативи  – „ LevelUP “ (обучения за подготовка на бъдещи мениджъри на екипи) и „ Leader “ (програма за по-високи управителни позиции). Tek Experts поддържа на непринуден принцип и единна вътрешна мрежа от мениджъри – така наречен „ коучинг първенци “, които в допълнение споделят опит и положителни практики в коучинга на чиновници сред другите районни офиси в Китай, Коста Рика, Нигерия, Съединени американски щати и Виетнам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР