Основното в заседанието на ФР на САЩ е, че няма

...
Основното в заседанието на ФР на САЩ е, че няма
Коментари Харесай

Основното от заседанието на Федералния резерв на САЩ

Основното в съвещанието на ФР на Съединени американски щати е, че няма прецизен период и размер на понижаване на салдото, а ФР в мненията и прессъобщението показва, че намаляването на салдото ще спре незабавно щом зародят опасности за системата.

Цитатът „ намаляването на салдото ще продължи, до момента в който Комитетът реши, че аварийните салда са на задоволително равнище “ е леко забулена форма на отвод за стесняване на салдото. Те просто възнамеряват да стартират и дават обещание да спрат, в случай че нещо не тръгне по проект.

Ясно е, че това може да е срив на активи и икономическа рецесия. Следователно няма подозрение, че те няма да завършат работата си до крайния резултат и да капитулират незабавно при първото “хлъцване” в системата. Следователно, сред битката с инфлацията и поддръжката на пазара, Федералният запас постоянно ще избира пазара. Това значи, че инфлацията ще победи!

От главното обобщение на съвещанието на Федералния запас и речта на Пауъл:

ФР няма да обмисли нарастване на лихвите с 0,75%.

Неутралната рента (според Федералния резерв) е към 3%

План за повишение на лихвата. Възможно е да се усили с 0,5% на идващите две срещи, по-късно с 0,25%, като до края на 2022 година ще се усили до 2,75%. Следващите съвещания са на 15 юни, 27 юли, 21 септември, 2 ноември и 14 декември

План за понижаване на салдото. Започва от 47,5 милиарда от 1 юни 2022 година, по-късно 63,5 милиарда от 1 юли, 79,5 милиарда от 1 август и 95 милиарда от 1 септември.

Няма сигурност по отношение на времето за понижаване на салдото след 1 септември. Всичко това може бързо да бъде обърнато, в случай че има опасности за системата. Рисковете в разбирането на Федералния запас са намаляване на пазарите, опасност за финансовата непоклатимост (кредитни спредове, търсене на дългови принадлежности, криза в стопанската система.

Следват типичните нелепости на Пауъл:

Федералният запас е решен да се бори с инфлацията, поддържането на ценова непоклатимост е главният приоритет (това ли е повода инфлацията да доближи 40-годишен връх, а действителните лихви по дълга са рекордно негативни?)

Федералният запас има целия набор от принадлежности за битка с инфлацията (Къде бяха всички тези принадлежности, за какво седят неизползвани от 2 години?)

Не се следят опасности за криза. Има огромна възможност да се понижи инфлацията, без да се предизвикват огромни загуби на работни места (Добре ли е, че стопанската система на Съединени американски щати към този момент е в криза в среда, в която Федералният запас даже не е почнал да се „ бори с инфлацията “?)

Федералният запас не чака подкопаване на доверието на стопанската система и не чака серпантина на инфлация, той допуска, че инфлацията ще намалее от 2-ро тримесечие (точно това се повтаря от ФР на всяко съвещание, преди година те също мислеха, че инфлацията ще стартира да се забавя в края на 2021 година, а се оказа обратното)

Ако нуждата от повишение на лихвите продължава, ние ще продължим да го вършим (Е, да, несъмнено. Неутралните лихви не са 3%, неутралния % е, когато действителните лихви балансират към нулата, което допуска нарастване на лихвите до 7-8% Федералният запас към момента даже не е почнал да стяга паричната политика и системата към този момент излиза отвън контрол)

Освен това наговори цялостните и изтъркали се нелепости, че стопанската система е мощна, търсенето е мощно, предлагането ще се възвърне, Федералният запас е мощен, пазарите са мощни, всичко ще се стабилизира, всичко ще се позволи и животът ще бъде жизнен и проспериращ.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР