Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

...
Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт
Коментари Харесай

Радев в Ню Йорк: Основното предизвикателство пред света остава рискът от глобален военен конфликт

Основното предизвикателство пред света остава рискът от световен боен спор и подкопаването на икономическите и обществени системи в международен мащаб от войната в Украйна. Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг за български медии в централата на Организация на обединените нации.

Радев ще взе участие в срещата на върха за Целите на стабилно развиване, с която се открива седмицата на високо ниво на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Тези амбициозни цели бяха сложени още през 2015 година и днешната среща бележи средата на интервала за тяхното реализиране ", съобщи президентът и цитира думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че единствено 15 % от тези цели следва да бъдат изпълнени.

" Една голяма част от тях са в застой, а при други има сензитивен декаданс ", сподели Радев и добави, че аргументите за това включват Ковид-19, енергийната рецесия, военните спорове, измененията в климата. Всичко това оказва отрицателно въздействие върху нашето общо развиване, върху бедността, образованието, опазването на здравето, сподели президентът и прикани да се поставят доста повече, доста по-координирани старания от всички.

" За да има триумф, би трябвало да има на първо място една ясна политическа воля и ангажираност на държавните управления, на гражданския бранш и на бизнеса ", сподели Радев, само че означи, че в същото време, че " разговорът като главно средство за намиране на решение отстъпва пред борбата ".

Държавният глава управлява българската делегация и показва страната ни в границите на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. В делегацията е и заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел. Тя ще направи изявление на министерската среща на тематика " Ролята на изкуствения разсъдък за ускорение на напредъка за реализиране на Целите за стабилно развиване ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР