Основното искане на миньорите е поне 15% увеличение на цената

...
Основното искане на миньорите е поне 15% увеличение на цената
Коментари Харесай

Още протести! Миньори излязоха на протест в центъра на София за спасяване на въгледобива в България

Основното искане на миньорите е най-малко 15% нарастване на цената на добиваните въглища. Тези 15% ще подсигуряват естествената работа на мините в идващите година-година и половина, сподели Владимир Топалов от Миньорска федерация „ Подкрепа “, съобщи бТВ.

В момента не се извършват нито капиталовите стратегии, които следва да подсигуряват съществуването на мините, нито останалите стратегии за здравословни и безвредни условия на труд. Проблемът е в това, че средствата не доближават, уточни той.

Един звук въглища сега коства 17,50 лева естествен звук, желаеме да е 18,50 лева и вероятно от 1 октомври да стане 19,50 лева, сподели още Топалов. По думите му, в случай че се продължи, както до момента, „ рискуваме мините да не могат да подават въглища и в бъдеще да се сътвори доста огромен проблем “. Протестът стартира на пл. „ Княз Александър I “, ще мине през постройките на Министерския съвет и КЕВР и ще приключи пред Министерството на енергетиката.


Преди дни обаче отрасловият министър Теменужка Петкова разяснява, че настояванията надали ще бъдат задоволени, тъй като ще доведат до повишаване на тока.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР