Основно училище Св.св. Кирил и Методий с. Места днес празнува

...
Основно училище Св.св. Кирил и Методий с. Места днес празнува
Коментари Харесай

Патронен празник на училище Св.Св. Кирил и Методий в село Места, община Банско

Основно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий ” с. Места през днешния ден чества своя патронен празник. Гости на тържеството бяха кметът на община Банско Иван Кадев, секретарят на Общинска администрация Иван Докторов, кметът на с.Филипово Фаим Моллов, кметските наместници на с.Места – Елена Кюлева, на с. Обидим – Мариана Парлапанова и на с. Гостун – Илия Белев.

Тържеството се организира в НЧ „ Никола Вапцаров – 2010 ” с.Филипово, където се събраха сегашни и някогашни учители, възпитаници и родители, а одобрение към присъстващите насочи Елена Боденова, шеф на учебното заведение.

В своето изявление, кметът Иван Кадев акцентира, че в устрема за опазване на националната и културна еднаквост свое значимо място имат и дребните учебни заведения като това в с.Места, които основават хубавичко основа на първите просветителни стадии, върху които стъпва по-нататъшното обучение на децата.

Уважаеми учители, възпитаници и родители, дано днешния празник ни подсети за това какъв брой значимо е да сме единни, за уважението към другите култури и обичаи, за значимостта на образованието и знанието, които ни дават мощ да преодоляваме провокациите и откриват благоприятни условия и вероятности пред нас, съобщи кметът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР