Основно училище Никола Вапцаров в село Селановци е едно от

...
Основно училище Никола Вапцаров в село Селановци е едно от
Коментари Харесай

Ученици ще обучават съученици във врачанското село Селановци

Основно учебно заведение " Никола Вапцаров " в село Селановци е едно от деветте учебни заведения в страната, които ще работят през новата образователна година по програмата " Учим дружно ".
" В образователното заведение ще се работи с деца от 5-и до 7-и клас, като ще се натъртва на взаимопомощта при учене за усвояването на образователния материал и повишение на триумфа и самочувствието на децата ", сподели шефът на учебното заведение във врачанското село Надя Ставрева.
" Нашите цели са повишение на университетските резултати посредством насърчаване на обществените и прочувствени умения на учениците и поощряване на ученето със съученици. Виждаме, че тук имаме пропуски и по тази причина насочихме напъните си натам. Предвидили сме седмична стратегия за саморегулирано учене - 18 възпитаници ще образоват свои съученици и ще бъдат под управлението на трима учители. След това ще има скаутски лагер за учениците. Сега ще има образование на учителския колектив, тези 18 възпитаници и учителите ще имат образование. Насочили сме се към възпитаници, които по някакъв метод не съумяват. Предстои зелено учебно заведение и скаутски лагер ", добави тя.
Училищата ще получат финансиране в общ размер от 240 000 лева за реализирането на плановете през образователната 2023/2024 година, с цел да поддържат целеустремено учениците си да развиват своите социално-емоционални компетентности и умения за саморегулирано учене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР