Основно доказателство – публикация на проруския Воински съюз Васил Левски“-БНО-Шипка,

...
Основно доказателство – публикация на проруския Воински съюз Васил Левски“-БНО-Шипка,
Коментари Харесай

Комедия! Секретарката на Христо Иванов иска оставката на Гешев заради публикации в туитър

 Основно доказателство – обява на проруския Воински съюз „ Васил Левски “-БНО-Шипка, който поддържа „ победоносните съветски войски, напредващи към „ столицата на Хазарския каганат “
Публикации в „ Туитър “, публични прессъобщения на Прокуратурата на Република България, сигнали на Гошо Боеца и…. текст от уеб страницата на проруската паравоенна организация Воински съюз „ Васил Левски “-БНО „ Шипка “ са главните доказателства на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, някогашна секретарка на Христо Иванов, за желаната оставка на основния прокурор Иван Гешев, научи Breaking.bg. от източници в Министерство на правораздаването.

Вчера Йорданова внесе във Висшия правосъден съвет „ доказателствата “ против Гешев с искане за неговото премахване.

То е поради случаите на полицейско принуждение по време на митингите през лятото на 2020 година, настояването за снемане на имунитета на евродепутата Елена Йончева.

Друг мотив е делото на Николай и Евгения Баневи против България в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).В сигнала на Йорданова се акцентира и неналичието на дейности по следствието на Антикорупционния фонд „ Осемте джуджета ”.

Заедно с него се загатва и сигналът, подаден в Министерството на правораздаването от някогашния съучастник във компания „ Жоси “ ООД Георги Цолов Георгиев. Той твърди, че е трансферирал на бащата на Гешев дял от сдружението, с цел да получи подпомагане от прокуратурата в спор с различен съсобственик.

Сред причините на Йорданова е и обществено изразеното подозрение от страна на Гешев за допустимо манипулиране на системата за инцидентно систематизиране на делата в съдилищата, което беше оценено като безпричинно и предумишлено нарушение на доверието в правораздаването.

Освен това Йорданова се е позовала и на “неуважително, присмехулно и враждебно отношение на Гешев към неправителствени организации, обособени персони и юридически общности, които показват сериозни мнения ”.

Министерството на правораздаването акцентира като доказателство за “уронване престижа на правосъдната власт ” и казусът “Гебрев ”.

Наред с него като доказателство във Висш съдебен съвет са импортирани и “указания на основния прокурор „ при формиране на досъдебни производства за умишлени закононарушения по превоза да се подхващат дейности за изземване на транспортното средство като материално доказателство ”.

Сред доказателствата, които Министерство на правораздаването ползва са пет публични известия на пресслужбата на Върховна касационна прокуратура, едно на Софийска градска прокуратура, три сигнала от Гошо Боеца от Видин, „ туит известия от персоналния профил на основния прокурор “ и…. “разпечатка на хартия, направена на текст от 02 март 2022 година от интернет страницата на Комитет за национално избавление „ Васил Левски “ и Воински съюз Разузнавателна служба на ФРГ „ Шипка “.

Последното демонстрира две неща. Явно министърът на правораздаването доста е бързал да внесе през вчерашния ден настояването за освобождение на Гешев и „ доказателствата “ са събирани в последния миг, макар уверенията и на Йорданова и на предшественика й Демерджиев, че в Министерство на правораздаването са се натрупали камари материали против основния прокурор. Вкарването на известие от уеб страницата на проруските, паравоенни, формирования от Разузнавателна служба на ФРГ „ Шипка “ в деня на внасянето на настояването до Висш съдебен съвет, демонстрира тъкмо противоположното. Паника.
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР