Основният заподозрян - иракски бежанец, избяга от страната, след което

...
Основният заподозрян - иракски бежанец, избяга от страната, след което
Коментари Харесай

Нови демонстрации в Германия заради убийството на 14-годишно момиче

Основният обвинен - иракски емигрант, избяга от страната, след което бе върнат назад

Протестиращи се събраха в центъра на немския град Майнц, подновявайки демонстрациите поради изнасилването и убийството на тийнейджърка, за което е упрекнат иракски емигрант.

Според проверяващите 14-годишната Сузана е била изнасилена и убита във Висбаден през май. Основният обвинен - 20-годишният претендент за леговище от Иракски Кюрдистан Али Б, избяга от страната, след което бе върнат назад.

Подозират мигрант, че е изнасилил и умъртвил 14-годишна германка

Демонстрациите са свикани от дясната самодейност " Направете нещо! " и съгласно полицията в днешния митинг са се присъединили към 100 души, написа Българска телеграфна агенция.

Две контрадемонстрации в Майнц под лозунга " Майнц не е място за мизантропи - бежанци, добре пристигнали " са събрали към 120 души, заяви представител на полицията.

Няма известия за произшествия при никоя от демонстрациите.

Али Б. в началото съумя да се върне в Ирак, само че бе депортиран и върнат в Германия. Германската прокуратура заяви предходната седмица, че той е признал убийството на тийнейджърката, само че отхвърля да я е изнасилил.

Експерти по право показаха песимизъм за метода, по който обвиненият е бил открит и върнат в Германия. Иракското държавно управление в Багдад също подлага на критика прехвърлянето му като противозаконен, защото сред Ирак и Германия няма подписан контракт за екстрадиция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР