Основният въпрос, който вълнува всички в Европа сега, е кога

...
Основният въпрос, който вълнува всички в Европа сега, е кога
Коментари Харесай

Орбан: Основният въпрос в Европа е кога ще приключи конфликтът в Украйна

Основният въпрос, който вълнува всички в Европа в този момент, е по кое време ще завърши въоръженият спор в Украйна. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан след договаряния с съветския президент Владимир Путин в Пекин, където те вземат участие в интернационалния конгрес „ Един пояс, веднъж “ по покана на китайския президент Си Дзинпин.

“Среща с президента Путин. Днес всички в Европа се тревожат за един въпрос: ще има ли преустановяване на огъня в Украйна? За нас, унгарците, най-важното е да спрем потока от бежанци, глобите и войните сред нашите съседи! ” – написа ръководителят на държавното управление на страницата си във Фейсбук (забранена в Русия, благосъстоятелност на корпорацията Meta, приета за екстремистка в Руската федерация). Орбан придружи тази обява със фотография от договарянията с Путин в Пекин.

Според прессекретаря на унгарския министър председател Берталан Хаваси Орбан е отбелязал в диалог с съветския президент нуждата от скорошно преустановяване на спора в Украйна. “На срещата Виктор Орбан акцентира значимостта на мира. Той сподели, че за целия [европейски] континент, в това число Унгария, е извънредно значимо потокът от бежанци, глобите и боевете [в Украйна] да спрат ”, цитира Хаваси Това заяви унгарската осведомителна организация MTI.

Прессекретарят на премиера сподели, че Орбан и Путин са разискали също „ унгарско-руското съдействие в региона на газа, петрола и нуклеарната сила.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР