Основният ремонт на 7.71 км от път II-81 Берковица -

...
Основният ремонт на 7.71 км от път II-81 Берковица -
Коментари Харесай

С над 5.3 млн. лв. са ремонтирани близо 8 км от пътя Берковица - Монтана

Основният ремонт на 7.71 км от път II-81 Берковица - Монтана, в сектора сред селата Боровци и Благово, е получил позволение за прилагане. Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020 посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Той е част от план „ Долж - Монтана: Съвместни стъпки за по-добра съгласуваност “, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Второкласният път е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Той е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II и пристанище Лом.

Обновеният сектор свързва обитаемоте места в община Берковица с регионалния център Монтана. По него минава трафикът от София, през прохода „ Петрохан “, за Монтана и Лом.

По Програма Интеррег V-A Румъния - България в финален стадий е и рехабилитацията на още един 7.2-километров сектор от път II-81 сред Благово и Монтана. За обекта е публикуван Акт 15 в края на ноември предходната година. Предстои държавна приемателна комисия да издаде разрешението за прилагане. С сполучливото осъществяване и на двата плана се усъвършенства положението на близо 15 км от второкласния път сред регионалния град Монтана и общинския център Берковица, възвръщат се технико-експлоатационните характерности, покачва се пътната сигурност и се обезпечава оптимална скорост на придвижване.

Ремонтът на правата стартира през юли 2020 година. Трасето е с нова асфалтобетонова настилка и други усъвършенствания. Отсечката е с нови ограничаващи системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. За повишение сигурността на придвижването на пътните банкети са инсталирани слънчеви знаци за премерване на скоростта на придвижване на транспортните средства.

Строително-монтажните работи са изпълнени от „ ВДХ “ АД. Стойността на контракта е 5 310 000 лева с Данък добавена стойност. Общата стойност на плана е 5 846 411.78 лева, като от тях 4 969 450.01 лева са от Европейския фонд за районно развиване, а 759 975.08 лева е националното съфинансиране. Общо 116 986.69 лева е приносът на Агенция " Пътна инфраструктура ". Целта на плана е развиване на пътната инфраструктура в трансграничния регион посредством възстановяване на достъпа до трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T) в района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР