Основният проблем за децата в киберпространството е контактът им с

...
Основният проблем за децата в киберпространството е контактът им с
Коментари Харесай

Шефът на Киберпрестъпност: Атаки към български сайтове идват от цял свят

Основният проблем за децата в киберпространството е контактът им с възрастни, които се пробват да ги изнудят да изпратят свои предизвикателни фотоси. Семейната среда е доста значима при децата, неглижира се вниманието към тях. Трябва да знаем децата ни какво тъкмо вършат в интернет. Това съобщи по Българска национална телевизия старши комисар Владимир Димитров - шеф на дирекция " Киберпрестъпност " при ГДБОП-МВР.

Той разяснява и все по-зачестилите хакерски офанзиви против уеб сайтове на държавни институции.

" Атаки към български уеб сайтове идват от целия свят. Сайтовете на българските институции са предпазени, изключително на ЦИК. С доближаване на изборите се подхващат и други ограничения за спомагателна отбрана ", акцентира старши комисарят.

Той изясни, че известия, каквито в последно време от ден на ден българи получават от Български пощи, да вземем за пример, са фишинг известия и имейли. По думите му, най-важното при попадане в такава обстановка е да не се отварят и да не се дава отговор на тях.

" Най-добре е да се пренебрегват такива известия, даже е добре да се блокира телефонния номер, само че хакерите употребяват и други телефонни номера. Тези известия се пращат от целия свят ", добави още той.

Старши комисар Владимир Димитров прикани всеки да конфигурира антивирусна стратегия на своя преносим компютър, което може да се окаже като " профилактика " против хакерски офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР