Основният проблем в България е липсата на дисциплина, така зам.-директорът

...
Основният проблем в България е липсата на дисциплина, така зам.-директорът
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Скоро ще почнат да карат много болни с коронавирус в болниците, защото сега сме...

Основният проблем в България е неналичието на дисциплинираност, по този начин зам.-директорът на "Пирогов " и зам.-председател на Българския лекарски съюз проф. Николай Габровски разяснява неспазването на ограниченията от някои наши сънародници.

"В Скандинавските страни каже ли се, че би трябвало да се съблюдава отдалеченост, тя се съблюдава. Това е огромната разлика сред тях и нас.

Строгите ограничения са поради дребната група хора, която не се преценява, че сме в особена обстановка и би трябвало взаимно да се пазим. Информационната страна на тази рецесия е извънредно добра. Никога до в този момент не се е говорело толкоз намерено и непосредствено ", акцентира той в предаването „ Референдум” на Българска национална телевизия.

Проф. Габровски съобщи, че измененията се случваха безусловно за часове, по тази причина и някои решения са се променяли, като това за наложителното носене на маски.

"Те даже 10% да понижават заплахата, би трябвало да се употребяват ", сподели той.

По думите му, в случай че нещо се е трансформирало или отменило след време това е, тъй като обстановката в действителност е нова.

"За мен е доста значимо, че има места за достоверна информация, на която ние можем да се доверим, " акцентира проф. Габровски.

"Ние не сме в обстановка, в която можем на дълго и нашироко да дискутираме. За да ни приведат през тази рецесия наред, би трябвало да бъдем по-смирени и по-внимателни ", сподели още той.

"Този вирус връхлетя изненадващо освен у нас. Цяла Европа, целият свят беше сюрпризиран от неговото разпространяване. Мисля,че доста хора бяха сюрпризирани от това, че проблемите, вързани с него, а точно, смъртността, е прекомерно висока ", уточни проф. Габровски.

Той не скри, че също е бил уплашен първите дни след въвеждане на изключителното състояние. Това, което го шокирало били празните коридори на "Пирогов ".

Проф. Николай Габровски не се нае да предвижда каква ще бъде обстановката по Великден и по-късно във връзка с заболеваемостта.

"Сблъскваме се с нещо неповторимо, като обстановка. Затова не поемам ангажимент да кажа, какво ще стане ", съобщи той.

"Сега сме релативно неспокойни, тъй като преди 10-15 дни хората бяха дисциплинирани и си стояха в домовете. Сега към този момент се поотпуснаха. Резултатът ще пристигна след 10-15 дни, когато стартират да ни карат доста повече хора в лечебните заведения ", добави той.

Заместник-директорът на "Пирогов " прикани хората, които могат да се молят у дома, да не вървят на черква на Великден.

Според него, страната ни ще бъде посочена за образец след рецесията с COVID-19, защото съумява поради ограниченията да държи ниски равнища на заболеваемост.

Той изясни, че системите на опазването на здравето отразяват народопсихологита.

"Англичаните споделиха, че ще се отнесат умерено и ще се изправят против предизвикването. Гледам България с значително горделивост, тъй като макар многото полемики се убедихме, че би трябвало да се вземат ограничения. Повечето от хората се убедиха, че те би трябвало да се съблюдават ", сподели проф. Николай Габровски.

Той изрази убеденост, че хората и обществото можем да се обединим. В поддръжка на думите си той приведе обстоятелството, че в България се отзоваха доста хора с готовност да оказват помощ. В резултат в този момент множеството лечебни заведения са добре обезпечени, потоците на пациентите са разграничени.

"Затова хората не трябва да се тормозят и да не отсрочват здравословните си проблеми, а да търсят лекарска помощ ", сподели проф. Николай Габровски.

"Можете да бъдете прегледани без да се безпокоите, взети са всички ограничения ", увери той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР