Основният проблем с частичното влизане на България в Шенген е

...
Основният проблем с частичното влизане на България в Шенген е
Коментари Харесай

Илхан Kючюк: Проблемът с частичното ни приемане в Шенген е липсата на дата за сухопътните граници

Основният проблем с частичното влизане на България в Шенген е неналичието на съответна дата за сухопътното ни приемане . Другият недостиг е обвързван със основаването на съответна пътна карта. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime евродепутатът от ДПС/„ Обнови Европа “ Илхан Кючюк.

Пълноценното присъединение на България в Шенген през 2024 година, в това число със сухопътните граници, е много оптимистична прогноза, счита Кючюк.
Това не е реалистично преди изборите в Австрия, което обаче не значи, че България не би трябвало да се приготвя и да не повтаря информационните и тактически неточности.
Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/„ Обнови Европа “

„ Ние доста късно започнахме да приказваме систематизирано за стъпките, нужни за присъединението ни към Шенген “, счита Кючюк.

„ Винаги съм подчертавал значимостта от това България и Румъния да приказват в един глас и институциите в двете страни да се координират и работят интензивно “, уточни евродепутатът.

Според него изискванията на Австрия са ориентирани най-много към Еврокомисията, а не толкоз към България.
Въпреки че упованията на българската общност бяха за пълноправно участие, не можем да не отбележим и положителната крачка, която беше подхваната в тази посока. Ние ще издаваме шенгенски осведомителни визи. България ще бъде изцяло част от механизма по шенгенското законодателство.
Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/„ Обнови Европа “

„ Към сегашния миг ние бяхме част от групата по наблюдаване, само че имахме право да даваме мнение единствено по въпроси, които касаят нас. Оттук нататък ще имаме правото на мнение и по въпроси, които касаят и другите страни “, уточни Кючюк.

Трябва да бъде свършена още доста работа, с цел да се стигне до пълноценното консолидиране на България в Шенген, счита евродепутатът.

По неговите думи няма по какъв начин по Дъблинските регламенти да приемем повече от 700 бежанци на година или по 15 дневно .

Според евродепутата Австрия употребява тематиката за миграция заради вътрешнополитически аргументи.

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган има необикновен статут и въплъщава политическото единение на придвижването, разяснява Кючюк.

Според него концепцията за съпредседателство на Движение за права и свободи е доста съвременна и настояща .

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР