Основният проблем на Пловдив е потресаващата корупция, която е завладяла

...
Основният проблем на Пловдив е потресаващата корупция, която е завладяла
Коментари Харесай

Ангел Георгиев: „Възраждане" няма да толерира модела на ГЕРБ

Основният проблем на Пловдив е потресаващата корупция, която е превзела града. Предишните ръководства на ГЕРБ оплетоха града в един голям корупционен възел, който задушава и жителите, и бизнеса. Бизнесът е употребен като самобитна партийна касичка на ГЕРБ. Това сподели претендентът на „ Възраждане " за кмет на Пловдив Ангел Георгиев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му жителите заплащат извънредно доста за планове, които не се осъществят в период, осъществят се доста по-малко планове, тъй като тяхната цена е повишена в пъти, а качеството им не е това, което би трябвало.

„ Възраждане " няма да толерира модела на ГЕРБ, безапелационен бе Ангел Георгиев. „ Ще работим против това сглобката да се възпроизведе на локално равнище в Пловдив - нещо, което считаме, че е извънредно нездравословно, тъй като виждаме какъв брой вреди към този момент за късото си ръководство нанесоха на страната. Представете си за четири години какво могат да създадат с Пловдив - резултатът ще бъде пагубен ", счита той.

С рационален и разумен нов бюджет съгласно него финансовото положение на общината може да бъде нормализирано. „ Само при прекъсване на корупцията ще се отпушат безусловно милиони, които могат да се употребяват. Така че най-важното за нас е да разбием корупционния модел.

В момента се следи свръхконцентрация на градежите в центъра и по-привлекателните региони на града и безредно строителство, уточни претендентът за кмет на града. „ Нашата визия е за разгръщане на града към периферията и основаване на нови жилищни квартали, в това число и на територията на общините Марица и Родопи. Залагаме на извънредно тясно съдействие, тъй като на процедура Марица, Родопи и Пловдив е чисто административно ", изясни Георгиев.

Липсва надзор върху градския превоз, строителството, миенето на улиците, акцентира той. „ Контролът би трябвало да бъде многопластов. Когато забележим, че избран чиновник не си прави работата, най-нормалното нещо е да го освободим и да вземем различен чиновник, който е по-мотивиран и си прави работата. По същия метод би трябвало да има надзор и в градския превоз и при застрояването. Пловдив сега е трансфорат в един съвременен лабиринт. Транспортният безпорядък в града сега е немислим ", акцентира Ангел Георгиев.

Необходимо е построяването на кръстовища на две равнища, с цел да се контролира трафика в града. Проблемът с паркоместата може да бъде решен посредством създаване на многоетажни общински паркинги от центъра към периферията. „ Единствени ние залагаме и на умни светофари и зелена вълна на придвижване. Категорично не за повишение на налозите и таксите и за „ Синя " зона. 20 минути безвъзмездна „ Синя " зона е значимо, с цел да може по-лесно да се освобождават паркоместата ", сподели Георгиев.

Той съобщи, че ще работи за завършването на двата стадиона. Те са образец на груповата безнаказаност, добави претендентът за кмет на „ Възраждане ".

Местата в яслите и детските градини са проблем и за Пловдив. Те ще са приоритет на „ Възраждане " за всички региони на града, съобщи Георгиев.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР